Het raadsel van Krakau

Uiteraard zal er nog lang nagekaart worden over de ondergang van Oranje. Daarmee moeten Studio Sportzomer en VIOranje immers voorlopig hun hoofd boven water houden en kijkers blijven trekken. Dus kan er staat op gemaakt worden dat de komende dagen de nodige roddels, weetjes en onthullingen de huiskamer binnen zullen rollen zonder dat ze er meer toe doen dan dat ze de brengers van dat nieuws voor dat ene moment de schijn van gezag geven. Ik houd mijn mond er verder over en heb ook niet de behoefte om te koop te lopen met mijn gelijk dat ik al enkele weken voor het begin van het EK Voetbal aankondigde met mijn voorspelling dat alle verwachtingen in Nederland veel te hoog gespannen waren en dat onze deelname alleen maar een koude douche zou opleveren. Dus verwacht van mij ook geen analyses, verklaringen of wijsneuzerij. Want die doen er niets toe en dragen niks bij. Wat echter niet wegneemt dat er nog talloze vragen zijn die op mijn lippen branden en die ik wel wil laten horen omdat ik daar tot nu toe nergens een antwoord op heb gekregen. Waarom zijn spelers als Luuk de Jong, Bouhlarouz, Strootman en Schaars eigenlijk meegegaan terwijl er geen enkel beroep op hun diensten is gedaan?

Wat is de reden geweest om op 1000 kilometer afstand van de speelstad Charkow in trainingskamp te gaan, waarmee het verworven voordeel van groepshoofd te zijn, uit handen werd gegeven? Wat heeft van Marwijk bezield om twee PSV – ers als assistenten aan te zoeken zonder dat deze bewezen hadden op niveau successen te kunnen realiseren, sterker nog afkomstig waren uit een omgeving waar de laatste jaren alleen maar naar de juiste vorm is gezocht? En waarom is de speler die bij uitstek bij heeft gedragen aan het landskampioenschap van Ajax, Vurnon Anita, te licht bevonden om deel uit te maken van deze Oranje – selectie? Hoe is het mogelijk dat een team dat ruim negen maanden geleden genoteerd stond als het sterkste voetballand ter wereld met de nummer 1 – positie op de FIFA – ranglijst, in zo korte tijd zo diep heeft kunnen zinken en waarschijnlijk een duikvlucht zal maken op diezelfde rangrlijst als nog nooit is vertoond? Wat is in de hoofden en lijven van die spelers gevaren, is misschien wel de grootste vraag, waarop vermoedelijk nooit een antwoord zal worden gegeven, dus zal blijven bestaan als het geheim of het raadsel van Krakau.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op Het raadsel van Krakau

 1. RadaR zegt:

  Ik ben het nu even kwijt. Je begint met een schets te geven van de [inderdaad te verwachten] analyses, die de Theemuts c.s en het schijtlollige supertrio van RTL in de restdagen van het EK over ons zullen uitstorten.
  Je eindigt met op te merken, dat op alle vragen die je zelf hebt [waarvan als je me het niet kwalijk neemt ik er zelf weinig echt relevant vind] wel geen antwoord zal worden gegeven.
  Ik herken hier de aloude contradictio. Jij ook?

 2. RadaR zegt:

  Wees gerust, van mij zul je niets wat ook maar in de richting van een analyse neigt te horen krijgen 🙂 Ik worstel eigenlijk zelf maar met 1 vraag: gaat Rutte nog naar de finale? En zo ja, zal hij dan op tijd door hebben dat Oranje daar dan niet in staat? 😛

 3. Mack zegt:

  Geen idee. Ik heb ook al om Anita en Emanuelson horen roepen. Maar goed, ook om Huntelaar, dat hielp ook niks. Het blijft wel heel vreemd dat we negen maanden terug er zo goed voor stonden, en dat er nu niks van over is. Het enige dat ik gezien heb is dat de tegenstanders maar op 80% hoefden te spelen om ons aan te kunnen. Dat niemand meer een pass kon geven. Ik begrijp er helemaal niks van.

 4. Margo zegt:

  En als ze nou wel gewonnen hadden had je die vragen dan ook?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s