Het belang van het EK Voetbal

Er kan wel worden gedaan alsof voetbal de belangrijkste bijzaak in het leven is, maar ik zou me sterk moeten vergissen als haar invloed niet veel verder reikt. Met een beetje fantasie is van de betekenis van het EK Voetbal best wat meer te maken. Ik zou mij zo maar kunnen voorstellen dat het doelpunt waarmee de Grieken tot ieders verbazing de Russen uitschakelden en zich plaatsten voor de kwartfinale, wel eens verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor de uitslagen van de verkiezingen die vandaag in Griekenland worden gehouden.  Want uiteraard is daarmee de Grieken een riem onder het hart gestoken en zal hun trots zo een impuls hebben gekregen, dat het er toe kan leiden dat ze in het stemhokje de kont extra tegen de krib gooien en een dikke middelvinger opsteken naar de Duitsers, Brussel en Europa. Met het radicaal – linkse Syriza dat daar het echte garen bij spint. Waarom zou het zo niet kunnen lopen door dat doelpunt van veteraan en nationale held Karagounis als de Grieken gezien hun rijke geschiedenis toch al nooit voor drama en tragedie uit de weg zijn gegaan en meestal de veiligste weg hebben gemeden?

En precies de andere kant kan het door datzelfde EK Voetbal opgaan met ons Nederlanders en onze houding in en ten opzichte van Europa als wij vanavond door de armlastige Portugezen voor de derde keer op rij in dit toernooi de deksel op de neus gezet krijgen en met de staart tussen de benen huiswaarts kunnen keren. Afgeschminkt en afgedroogd en meteen voor een tijd op de plaats gezet die ons toekomt. Namelijk die van de gepaste nederigheid, waar we echt toontjes lager zullen zingen, waardoor wij ons weer zwijgend voegen in het spoor van de Europese naties, onze plek kennen en weer meedoen aan het spel zonder permanent uit de toon te vallen door alleen maar tegen alles te zijn zonder dat wij er ook maar iets mee opschieten. Waardoor in dit opzicht wat rust wordt hersteld, met dank aan dat zo beroerd voor ons verlopen EK Voetbal, dat daarmee wel bewees dat sport en politiek onmogelijk te scheiden zijn, omdat het juist het nationale sentiment is dat hen beiden verbindt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Het belang van het EK Voetbal

  1. Mack zegt:

    Hehe, je hebt het eindelijk door. Dat is het belang van het EK/WK. Nu nog een paar andere ongelovigen overtuigen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s