Geklets rond het EK

Voetbal mag dan de belangrijkste bijzaak in het leven genoemd worden, maar of dat dan ook een rechtvaardiging is om zoveel zendtijd vrij te maken om een aantal figuren daar uren over te laten ouwehoeren, weet ik zo net nog niet. Op de Nederlandse televisie loopt het in elk geval tijdens het EK Voetbal de spuigaten uit. Want het neigt toch behoorlijk naar overdrijving als er rond twee voetbalwedstrijden van bij elkaar drie uur nog eens vier uur is gepland waarin enerzijds alle mogelijke weetjes over dat evenement worden gedebiteerd en anderzijds voor – en nabeschouwd wordt dat het een lieve lust is. Waarmee je het plezier van dat kijken naar dat op zich leuke spel behoorlijk vergald wordt, niet in de laatste plaats door de bittere ernst die steeds in acht wordt genomen door al die ingewijden die zichtbaar van dat voetbal moeten leven en er dus ook niet over uitgeluld raken, sterker nog, op de publieke zender de kansen krijgen om hun kennis en gezag te recyclen door één keer per drie, vier dagen daarmee op ons scherm te verschijnen.

Schaadt die overdaad van Studio Sport al onmiskenbaar, het kan nog veel bonter gemaakt worden, zoals iedere avond bewezen wordt op RTL 4 als daar een praatprogramma onder de naam ‘VI Oranje’ tussen half elf en twaalf is opgetuigd dat nadrukkelijk wordt geprofileerd als het alternatief voor het serieuze Studio Sportzomer. Met als gevolg anderhalf uur platte lol, dijenkletsers, afzeiken en dat allemaal met het EK Voetbal als aanleiding zonder dat het er verder echt over gaat. Wat ook nauwelijks mogelijk is met een geinponem als van der Gijp en een cynicus als Derksen aan tafel, die daar trouwens nergens anders voor zitten dan voor hun eigen plezier en beurs en hoegenaamd geen boodschap hebben aan de werkelijk belangstellende kijker. Dus wordt je daar als voetballiefhebber al helemaal slecht bediend en moet je welhaast konkluderen dat al dat geklets en gewauwel per saldo geen ene bal oplevert en je zelfs niet die aanknopingspunten biedt om je eigen oordeel aan te toetsen. Zodat het slimmer is om gewoon naar het voetbal zelf te kijken en daar iets van te vinden, als dat tenminste nodig is. Want het blijft natuurlijk wel maar een spelletje.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Geklets rond het EK

 1. RadaR zegt:

  Het is je nauwelijks kwalijk te nemen, dat je “het” nu pas door lijkt te hebben. Want je opname in het ziekenhuis heeft je zo mag ik aannemen wat kijkuren gekost. Ik mag hopen, dat het goed met je gaat, ondanks de weg die nog te gaan is?
  Jouw conclusie aan het eind was bij mij al voordat het EK feitelijk begon ingedaald. Dat het ook hier weer om bagger in combinatie met gebakken lucht bleek te gaan kwam dan ook nauwelijks onverwacht. Maar zelfs een realist als ik blijft af en toe onrealistisch lang hopen.

 2. Mack zegt:

  Dat kan allemaal wel zijn, ik vind het ook weinig toegevoegde waarde hebben, maar er zijn natuurlijk meer mensen dan alleen het kleine groepje die het onzin vindt. Ik denk zelfs dat als Nederland wat betere resultaten had gehaald, er meer behoefte aan zou zijn, net als die oranje-reclames allemaal, maar ja, de zendtijd en de bagger was natuurlijk al ingekocht.

 3. RadaR zegt:

  De taak van dat kleine groepje is daarom dan ook die andere hele grote groep te blijven vertellen, dat ze naar bagger i.c.m gebakken lucht zitten te kijken. Waar een overjarige snor , een ijdeltuit en een psychisch lichtelijk ontspoorde geinpodum hun zakken enorm mee vullen.

 4. Mack zegt:

  Die overjarige snor en die psychisch ontspoorde weten ook prima dat ze onzin aan het vertellen zijn. Sterker nog, ze worden nog gevraagd door bedrijven ook om tegen vergoeding daar hun onzin te komen vertellen. Zij denken ook, zolang men erin trapt, gaan wij er mee door.

 5. RadaR zegt:

  Vandaar dus mijn [en ik vermoed ook Rob’s] waarschuwing: trap er nou toch niet in, runderkoppen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s