Voetbaltoeristen

Omdat de Nederlandse deelname aan het EK Voetbal naar mijn stellige verwachting op een oor na is gevild, neem ik de vrijheid om vandaag nog wat gedachten over het Nederlandse elftal de vrije loop te laten en via dit weblog hun weg te laten vinden. Want ik loop toch met te veel vragen rond om daar mijn mond verder over te houden. Zoals bijvoorbeeld die omstandigheid dat wij 23 spelers hebben ingeschreven voor dit toernooi, mij maar niet wil loslaten. Waarom zoveel? Want dat aantal verhoudt zich natuurlijk in geen enkel opzicht tot de hoeveelheid spelers die van Marwijk, de bondscoach, in zijn verreikende wijsheid daadwerkelijk schijnt te willen inzetten. Met zijn rotsvast geloof in zijn taktisch concept en gegeven het feit dat hij daar koste wat kost aan wil vasthouden, staan en stonden de elf namen vast die daarin ingevuld moesten worden. Evenals die van drie spelers die op moeten draven als het om wat voor reden niet loopt zoals hij vindt dat het zou moeten lopen. Dat maakt dat veertien man ervan verzekerd zijn dat zij in wedstrijden aan de bak moeten.

Voeg daar nog de twee keepers aan toe die je nu eenmaal altijd standby moet hebben en je komt tot een getal van zestien spelers waarvan aktiviteit tijdens het EK Voetbal verwacht mag worden. Met daarnaast dus nog zeven spelers waarvan volkomen onduidelijk is wat hun rol precies is behoudens dan dat zij er zijn voor het geval van een blessure. Hoewel het waarschijnlijker blijft dat ook dan een beroep wordt gedaan op een van de drie vaste invallers. Wat de aanwezigheid van die zeven spelers, Bouma, Schaars, Strootman, Luuk de Jong, Bouhlarouz, Vlaar, Narsingh, dus des te raadselachtiger maakt en ze des te eerder het etiket geeft van voetbaltoeristen, zij het dat Ron Vlaar na de door hem gespeelde wedstrijd tegen Denemarken nog het idee mag hebben dat hij niet helemaal voor spek en bonen is meegereisd. Of is er desondanks nog iemand die serieus gelooft dat die zeven een schijn van een kans door van Marwijk gegund krijgen om iets van hun voetbalkunsten te vertonen? Waarmee hun aanwezigheid in die Nederlandse selectie niets minder dan een wassen neus mag heten en in feite overbodig is, want slechts dient om de Nederlandse aanwezigheid op de gevraagde sterkte te brengen, om de UEFA – plichtpleging gepleegd te hebben.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Voetbaltoeristen

  1. Margo zegt:

    Nu ze de tweede wedstrijd hebben verloren hoop ik dat het gezever erover over enige tijd ook verstomd raakt. De wijsheden vooraf én na een wedstrijd door hele volksstammen, erg vermakelijk, minder de ontsieringen van hele wijken dat de spuigaten steeds meer uitloopt en kranten die de hele voorpagina in het oranje zetten enzovoort enzovoort. dus wat mij betreft, fijn dat het afgelopen is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s