Last van de Ster ZLM Tour

Hoezeer de bakens verzet kunnen worden en de wind uit een totaal andere hoek kan gaan waaien, ondervinden wij nu eens echt aan den lijve, zonder dat dit een aanleiding vormt voor een breed beklag en een jammerverhaal. Het feit doet zich namelijk voor dat komende vrijdag onze straat de hele dag afgesloten is in verband met start en finish van de koninginnerit van de Ster ZLM Tour. Over de hele lengte van de Bekerbaan in Schimmert bevinden zich van ’s ochtends vroeg tot in de late namiddag dranghekken, waardoor wij het kunnen vergeten om ons op die dag met onze fiets of auto te verplaatsen. Het is niet de eerste keer dat ons dat gebeurt. De laatste vijf, zes jaar was er altijd wel een dag ergens in het midden van de maand juni dat wij met deze hinder werden gekonfronteerd, hoewel die toen door ons niet als een last werd ervaren, eerder als een teken van wat leven in de brouwerij in ons verder zo rustige dorp. Wat bijeen genomen altijd tot enige, prettige opwinding leidde.

Waardoor het niet al te moeilijk was om die beperking van onze bewegingsvrijheid voor die ene dag voor lief te nemen. We vonden dat gedoe eigenlijk best wel leuk en aarzelden dan ook niet om daar op dit weblog steeds met behulp van actuele beelden verslag van te doen. Maar hoe alles kan verkeren, weten wij nu des te beter. Want dit jaar zit dit hele evenement ons opeens behoorlijk in de weg en kost het ons moeite om er de lol van in te zien, hoewel wij die aan ieder op die dag absoluut gunnen. Voor het eerst voelen wij ons echt in onze bewegingsvrijheid beperkt, omdat wij juist op deze dag mobiel moeten zijn in verband met al lang lopende afspraken in het ziekenhuis in Sittard. Waardoor wij opeens de meest curieuze noodverbanden moeten leggen en rare voorzieningen moeten treffen om tot een vorm van verplaatsing te kunnen komen. En dat alleen maar door die door mij zo geliefde wielersport, die ons ook zo maar in de weg blijkt te kunnen zitten, maar tegelijk wel weer helpt om als het om begeestering, om enthousiasme gaat in nuances te blijven denken, om te beseffen dat alle voors telkens ook hun tegens hebben. Laten we dat dan maar onze winst van die dag noemen.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Plaats een reactie