Nicolaas Wijnberg

Een beeldend kunstenaar waarvan wij het werk ook in ons hart hebben gesloten, is Nicolaas Wijnberg (1918 – 2006). Wij zijn de gelukkige bezitters van zijn ‘Winterlandschap in Teuven’ dat hij maakte in de tijd dat hij docent was aan de Jan van Eyk – academie in Maastricht.  Het is kenmerkend voor zijn hele oeuvre. Want hij is altijd bescheiden geweest met de invulling van de ruimte die het doek hem bood, zoals de onderstaande afbeeldingen dan ook duidelijk laten zien.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en cultuur en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Nicolaas Wijnberg

 1. Anoniem zegt:

  Beste Rob,

  Bij toeval tref ik jouw blog aan.
  Leuk te lezen dat je (evenals ik) liefhebber bent van het werk van Nicolaas Wijnberg, een m.i. tot op heden onderschatte kunstenaar.
  Maar het moet mij van het hart dat ik de door jou geroemde bescheidenheid met de invulling van de ruimte niet bij jou zelf aantref. Jouw behoefte om je brede belangstelling en maatschappelijke betrokkenheid naast je medische wel en wee op deze wijze urbi et Orbis te publiceren, getuigt m.i. van tamelijk narcistische trekjes. Val er toch niet je naaste omgeving mee lastig. Of heb je misschien behoefte aan loftuitingen en bevestiging?

  Arnaud

  • robschimmert zegt:

   Beste A,
   Nogal pedant om je op te werpen als een representant van mijn naaste omgeving. Ik ken namelijk niemand met jouw naam in dat gebied. Vandaar dat ik jouw reaktie voor kennisgeving aanneem, vooral niet als relevant beschouw en hoogstens als een teken van onmacht van iemand die er schrik voor heeft om iets van zich zelf te laten zien. Voor die houding is jouw reaktie namelijk exemplarisch. En daarom laat ik hem vooral staan, ter lering ende vermaeck voor iedereen.

  • Margo zegt:

   Wat een onzin. Daar is een weblog voor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s