De man en zijn Wolf

Dat onze lieve heer vreemde kostgangers heeft, wist ik allang. Alleen is het wel goed om die wetenschap bij tijd en wijle bevestigd te krijgen. Dat heb ik gisteren tenminste weer ervaren, waardoor het voor mij vaststaat dat je vooral niet je best moet doen om alle wegen van iedereen te begrijpen. Ze zijn daarvoor te vaak ondoorgrondelijk. Zoals bijvoorbeeld van die man die bij hoog en bij laag blijft zweren bij zijn elektrische grasmaaier van Wolf zonder dat hij duidelijk weet te maken wat de precieze voordelen ervan zijn. Ik kan er in elk geval geen enkele bedenken, waar ik ook nog eens in gesteund wordt door zijn werkelijkheid die erin bestaat dat hij met dat apparaat ongeveer acht uur op een dag bezig is om zijn totale gazon weer als een groen laken te krijgen.

Zet daar mijn motormaaier tegenover en laat deze hetzelfde oppervlak aanpakken. Gegarandeerd dat deze die klus in nog geen uur heeft geklaard. Waardoor de halsstarrigheid van die man des te raadselachtiger wordt en je doet geloven dat die Wolf voor hem een soort van dogma, een vorm van een religie is geworden. Of zou het allemaal stukken eenvoudiger zijn? Misschien krijgt hij zijn uren zo dus gevuld en wordt het maaien met die Wolf een tijdverdrijf voor hem en zit hij helemaal niet op snelheid en efficiency te wachten. Omdat het lastig genoeg voor hem is om zijn dagen kapot te krijgen……

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Mensen, mensen... en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op De man en zijn Wolf

  1. Anoniem zegt:

    Och ik zie het als onschuldige bezigheidstherapie, alleen wanneer het je stoort is het niet langer onschuldig. En wat mij bijvoorbeeld dan stoort zou het lawaai zijn, wanneer iemand de voorkeur geeft aan snelheid en efficiency en met zo’n idiote bladblazer aan de gang gaat in plaats van een gewone bezem of een hark te gebruiken. Ik zie zo weer die malloot voor me die met veel geraas een drietal boomplaatjes staat op te zwepen..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s