Smoesje

Het repertoire van smoesjes om een proces-verbaal te ontlopen kan weer verder uitgebreid worden na lezing van het volgende opmerkelijke bericht. Hoewel echt curieus is het ook weer niet, omdat het als excuus bijna te voor de hand liggend is dan dat het nog echt verzonnen zou moeten worden:

Een 35-jarige inwoner van Barneveld is zijn rijbewijs kwijtgeraakt nadat hij was betrapt met 166 kilometer per uur op de teller. De man scheurde met hoge snelheid over de weg tussen Tiel en Beneden-Leeuwen in de Betuwe. Naar eigen zeggen wilde hij snel op zijn werk zijn, omdat hij last had van buikpijn. Dat verklaarde de politie woensdag. De hardrijder passeerde op volle snelheid een onopvallende surveillancewagen van de politie. Die ging achter hem aan en klokte de man op 166 kilometer per uur op een weg waar maximaal 100 kilometer per uur mag worden gereden. Justitie moet besluiten of de hardrijder zijn rijbewijs terugkrijgt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Smoesje

  1. Mack zegt:

    Ik las dit vanochtend ook, en moest gelijk denken aan mijn neef die met dezelfde smoes een jaar of twintig geleden nog wel wegkwam. Hij had de politie achter zich aan, had dat in de gaten en sloeg af bij een tankstation en zei tegen de agenten dat hij niet lekker was geworden en dat hij hoopte dat ze bij het tankstation asperine of zoiets hadden. Daar kwam hij dus mee weg.

  2. Sjoerd zegt:

    Dan moet je je ter plaatse waarschijnlijk beschijten om daar nog onderuit te komen…

  3. Frans54 zegt:

    Van het vonnis gaat hij vermoedelijk nog veel meer buikpijn krijgen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s