Een opgewonden standje

We zijn met de voorbereiding van het Nederlands elftal op een groot toernooi weer in vertrouwd vaarwater gekomen. Het EK Voetbal met alle spanningen eromheen werpt haar schaduw vooruit. Ze lijkt het trainingskamp in Hoenderloo tenminste al te hebben bereikt te oordelen naar het gepikeerde gedrag van een aantal steunpilaren van Oranje. Van Persie bijvoorbeeld die de pers anderhalve week geboycot heeft. Van Bommel die ook erg snel op zijn teentjes getrapt bleek toen hem een kritische vraag werd gesteld over de matige prestatie van Nederland tegen Bulgarije en dan nu Wesley Sneijder die al doorgedraaid lijkt op het moment dat er een kritisch oordeel over zijn spel wordt gegeven door Willem van Hanegem en daarmee zijn reputatie van opgewonden standje nog maar eens bevestigt. De geschiedenis herhaalt zich zomaar en laat een vertrouwd beeld zien. Want bij ieder toernooi is het wel raak met die Sneijder en is hij weer goed voor wat stevige statements die steeds in geen verhouding staan tot zijn statuur, waarin nog altijd niet de grote prijzen terug te vinden zijn, waardoor een toontje lager hem meer zou sieren.

Maar met zijn formaat en bagage is het natuurlijk logisch dat een jaarsalaris van tien miljoen tot navenante pretenties leidt, hoe misplaatst ze ook zijn omdat ze in geen verhouding staan tot de door hem geleverde prestaties. Waarvan Sneijder dus nu wel heel pijnlijk blijk geeft door op hoge toon van zijn kritikaster Willem van Hanegem te eisen, ja, inderdaad te eisen, dat deze met meer respect over hem moet praten en liefst ook nog over het hele elftal. Om daar aan toe te voegen dat hij nu zo’n tien jaar aan de top meeloopt en dus donders goed weet hoe de dingen daar werken. Alsof van Hanegem nog nat achter zijn oren is en net komt kijken in plaats van een gevestigde naam, een instituut te zijn. Zo zeer lijkt die Sneijder over zijn toeren dat hij met zijn dwaze eis komt, terwijl hij zich beter mocht afvragen of hij wel een plaatsje in de basis van Oranje verdient gezien zijn beroerde spel van de laatste maanden. Want daar had van Hanegem het over. Met al zijn recht van spreken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een opgewonden standje

 1. Laurent zegt:

  Ik heb heel weinig sympathie met deze generatie Nederlandse voetballers, en dientengevolge doet het me ook niet veel of ze nu winnen of verliezen.

 2. Mack zegt:

  Ik heb op zich meer met Van Hanegem als met Sneijder, maar ik wil toch wel even zeggen dat Van Hanegem als assistent bondscoach ook niet voor veel extra’s zorgde (behalve dan zijn humor). En waar Sneijder volkomen gelijk in heeft is dat getreiter door de pers. De pers heeft als doel kijkcijfers en kranten verkopen en daar past niet goed bij dat alles goed loopt.

  • robschimmert zegt:

   Gezien zijn jaarsalaris is Sneijder echt tot heel wat verplicht, zoals de voetballiefhebber het recht heeft om van hem wat te eisen en dus kritische noten te kraken als hij niet aan die verwachtingen voldoet. Daarom is het eenzaam aan de top. Maar daar wilde hij toch komen en wordt hij ook naar betaald.

   • Mack zegt:

    Ik ben het nooit eens met die redenering die je wel vaker hoort. Want Sneijder zou dus omdat hij zo goed betaald wordt, goed moeten presteren, wat volgens mij dan ook inhoudt dat een voetballer die 1 miljoen verdient, dan tien keer zo slecht als Sneijder mag presteren. Het punt is dat Sneijder dat salaris gekregen heeft op basis van in het verleden geleverde prestaties. En als je het eenmaal hebt, tja, dan kan hooguit je contract niet verlengd worden. Maar voetbal en salarissen zou je los van elkaar moeten zien. Ronaldo verdient meer dan Messi, dat lijkt nergens op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s