Changement de decor

Als aan mij gevraagd zou worden wat de meest opmerkelijke verandering van de laatste dagen is, dan heb ik mijn antwoord wel klaar. Want natuurlijk is dat het andere jasje waarin het NOS Journaal is gestoken. Maar vraag bij mij niet door omdat ik vervolgens alle antwoorden schuldig moet blijven. Ik kan tenminste geen reden verzinnen voor dit opvallend changement de decor, waarop ik beslist niet heb zitten wachten en waarvan ik ook niet begrijp wat de gedachte erachter is geweest. Of wordt verondersteld dat de kijker het van belang vindt om te zien hoe Rob Trip zijn naam eer aandoet en door het nieuws marcheert? Zoals het ook moeilijk voor te stellen is dat er iemand nieuwsgierig is naar het soort schoenen dat hij draagt dan wel of ze goed gepoetst zijn. Wat dat betreft kijk ik misschien toch wat reikhalzender uit naar het moment dat Sacha de Boer diezelfde rol gaat vervullen en dan haar onderstel aan het Nederlandse volk toont, dat daar tot nu toe naar heeft kunnen gissen.

En natuurlijk klinkt dit banaal en laag bij de gronds, maar het stemt wel overeen met de overwegingen die aan deze gedaanteverandering van het NOS Journaal ten grondslag moeten hebben gelegen. Het moest er waarschijnlijk allemaal lekkerder en kekker uitzien, beter ogen en vooral een snellere en flitsender indruk maken. Over inhoud is verder zo op het eerste gezicht nagenoeg niet nagedacht met als gevolg dat deze nietszeggende ingreep zo opgeklopt werd dat nauwelijks aan gewekte verwachtingen zal zijn voldaan. Omdat nieuws immers nieuws blijft, waaraan niets verandert ondanks een nieuwe of eigentijdse verpakking, die dan meer kijkers moet trekken of hun aandacht nog beter moet vangen. En daaraan is te oordelen naar de eerste kennismaking ermee door de bedenkers van deze facelift geheel voorbij gegaan en eigenlijk alleen maar afbreuk gedaan aan de kwaliteit en het prestige van het NOS Journaal dat het van oudsher bezit. Iets anders kan en wil ik er op dit moment niet van maken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Changement de decor

 1. Sjoerd zegt:

  Goh, dat was me nog niet opgevallen… En op de onderkant van Sacha de Boer zit ik overigens al helemaal niet te wachten…

 2. pjotr zegt:

  Het past wel in de trend, dat vorm steeds belangrijker lijkt te worden gevonden dan inhoud. Zoals in de politiek, maar ook elders.

 3. Mack zegt:

  Zolang ze maar niet het nieuws aanpassen om meer kijkers te trekken.

 4. Margo zegt:

  Het nieuws haal ik uit de krant, dan word ik niet afgeleid door allerlei flauwekul.Dus heb geen idee hoe het nu is of hoe het was…

 5. Frans54 zegt:

  Dat ze in de nieuwe vormgeving van de weerplaatjes de weergave van de normale temperaturen voor de tijd van het jaar maar geschrapt hebben uit de meerdaagse vooruitzichten vind ik in ieder geval geen verbetering in de informatieverstrekking.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s