Tuinnazi

Je hebt dus hufters en hufters, waarbij ik de laatste kategorie de overtreffende trap van de eerste zou willen noemen. En daarvan is die vent een sprekend voorbeeld die de ochtend van de Eerste Pinksterdag voor zijn omgeving al vanaf tien uur verziekt door met zijn motormaaier los te gaan en daar nu al ruim twee uur mee bezig is. Zullen we hem dan maar naar analogie van het begrip dat kollega – weblogger Laurent losliet op de klassieke muziek – mafia, gewoon een tuinnazi noemen? Ik ken geen vlag die deze lading beter dekt.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

13 reacties op Tuinnazi

 1. Sjoerd zegt:

  Wat is daar mis mee, die man werkt waarschijnlijk door de week en heeft daar in het weekend alle tijd voor. Ik geef hem niet eens ongelijk… Trouwens het positieve aandeel op jouw logjes is ondanks je beloften steeds negatiever aan het worden. Het brom gehalte stijgt met de dag.

  • robschimmert zegt:

   Wel, deze man is van mijn leeftijd, hoeft niet meer elke dag er op uit, dus lijkt me het argument van tijdgebrek nauwelijks aan de orde. En wat het bromgehalte betreft het volgende. Het wordt met de wereld om mij heen, de politiek, en gezien de stand van mijn, ons leven, soms wel eens lastig om te blijven fluiten en te doen alsof er helemaal niets aan de hand is. Ik kan mijn stemming, mijn gemoed niet mooier maken dan het is. Ik hoop dat je dat een beetje wilt en kunt begrijpen

   • Jolie zegt:

    Ah, ja, ik begrijp jullie allebei Rob en Sjoerd (èn de Kärcherman hier 6 meter vandaan naast zijn auto.) tIs geven en nemen in het leven. Maar ik herken de ergernis wel, al heb ik me deze week meer geërgerd aan de mensen die hun baby de hele ochtend (in de tuin) lieten krijsen, dan aan iemand die de hele week werkt en in het weekend zijn auto wast.

 2. Jolie zegt:

  ja, ik zie ze ook. Met een kärcher in de hand, om iets heel concreets in mijn ooghoek (niet te vergeten oor) te noemen.

 3. Mack zegt:

  Groot gelijk heb je Rob, op eerste pinksterdag doe je dat gewoon niet. Doe dat sowieso op een dag dat het niet van zulk mooi weer is. Het is de verhuftering van de samenleving. Hopelijk rijdt hij straks over een grote kei en is zijn maaier aan gort.

  En dat hele week werken, dat wil nog niet zeggen dat je het voor anderen in het weekend moet verpesten. Pak maar een handmaaier. Ik heb hier net ook het zwembad staan opblazen met een handpomp terwijl we ook een elektrische hebben. Ik zou me er ook kapot aan ergeren.

 4. Laurent zegt:

  Ja, ik kon hier in Eindhoven bijna midden in de stad altijd rustiger uitslapen dan in Beek bij mijn moeder. Daar moest ook altijd wel iemand iets Gemotoriseerds doen. Maar die Kárchers die Jolie noemt, die hebben ze hier ook wel ja.

 5. Nanos zegt:

  Een Limburger, die buurman?

 6. Nanos zegt:

  Ik vind het woord nazi hier wel erg misplaatst. Het verband met grasmaaien ontgaat me.

  • robschimmert zegt:

   Een rasechte en een van de kwalijkste soort omdat die zich de vroege zondagochtend uitzoekt om zijn gras gedurende drie uur te maaien met het woeste geraas van een motormaaier. Alsof er voor hem als gepensioneerde geen ander momenten te vinden zijn. Dit is de terreur van de hufter die zich van niets en niemand aantrekt en doet wat hij doet omdat hij vindt dat hij dat kan en mag doen en dus met dit geweld inbreekt in het leven van anderen. Vandaar dat ik hem een tuinnazi noem, met name ook in de kontekst van de Eerste Pinksterdag en de communiefeesten die hier dan plaats vinden.

 7. Laurent zegt:

  Het komt van deze Seinfeldaflevering af, de Soup Nazi; http://www.youtube.com/watch?v=M2lfZg-apSA

 8. Ximaar zegt:

  Nog vergeten; In Alkmaar is de motormaaierdichtheid minimaal, ik heb er dit jaar nog niet een gehoord. Het enige dat ik hier hoor zijn merels (wat maken die een lawaai) en als ik m’n best doe het carrilon.

 9. Margo zegt:

  Hier waren ze heerlijk bezig met de hogedrukspuit. 😦
  Wat vind je dan van buren die luidkeels in de tuin lopen (!) te telefoneren? Dat is van een andere orde dan een motor maaier, maar wel volkomen onnodig je buren met je telefoongesprekken lastig te vallen! Het zijn altijd mannen en ze denken altijd dat de persoon aan de andere kant doof is.

 10. Frans54 zegt:

  Hier in de wijk zijn ze in het kader van wijkvernieuwing al jaren aan het heien e.d. en in rechte lijn nog geen 3000 meter bij mij vandaan wordt nu alweer een half jaar geheid voor een stuk vernieuwing in het centrum waar onder meer een ondergrondse parkeergarage moet komen. Dan valt een (al dan niet gemotoriseerd) maaiertje in het weekend best mee.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s