Domme jump into conclusions

Het Kunduz – akkoord zal de gemoederen voorlopig nog wel bezig houden en de partijen die het zo nodig in allerijl moesten sluiten, kunnen er daarom staat op maken dat ze aan het uitleggen zullen blijven tot 12 september en waarschijnlijk er niet aan toe komen om ook nog hun eigen punten te maken. Hadden ze maar niet zo graag vooraan moeten staan toen er broddelwerk geleverd werd. Want dat daar van gesproken kan worden, wordt elke dag duidelijker. Met gisteren als nieuw schaamteloos hoogtepunt nog niet eens het plan om de onbelaste reiskostenvergoeding voor het woon-werkverkeer af te schaffen, maar vooral de stompzinnige argumentatie die aan dat voorstel ten grondslag ligt en welke werkelijk getuigt van grove minachting van de kiezer. Het idee daarachter is dat met zo’n mobiliteitsremmende maatregel de forens dat dagelijkse reizen vanzelf wel moe zal worden en daarom dichter bij zijn werk wil gaan wonen. Een kinderlijker jump into conclusions is nog zelden vertoond.

Maar de VVD, het CDA, de Christen Unie, Groen Links en D’66 presteerden het om in de euforie van hun samenzijn deze bizarre gedachtensprong te maken, welke des te kinderlijker was omdat blijkbaar vergeten was dat de huizenmarkt compleet op slot zit en huizen nauwelijks nog verkocht worden, zodat een verhuizing van mensen, al of niet uit vrije wil, geheel onwaarschijnlijk is. Een enormiteit van jewelste dus die de mensen die het treft, zo’n 1,5% aan koopkracht zal kosten. Hoe je als politieke partij zo’n stommiteit in je hoofd haalt, mogen die vijf partijen proberen uit te leggen om tegelijk ook ander wantrouwen weg te nemen. Want zo gek is het niet dat dat ontstaat als men met zo’n kletsverhaal mensen in de kou zet en zich er ook nog uit probeert te lullen. Dan hoef je voor de rest daar ook niet veel wijsheid en mededogen van te verwachten, is de terechte gedachte van de kiezer waar Rutte, Buma, Slob, Sap en Pechtold zich de komende tijd de tanden nog wel eens flink stuk op konden bijten. Maar daar hebben zij dan ook nadrukkelijk om gevraagd.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Domme jump into conclusions

 1. Laurent zegt:

  Ja, dat had ik ook al bedacht inderdaad, dat het ontzettend moeilijk is om zomaar dichter bij je werk te gaan wonen. Al helemaal als je met zijn tweeën beiden een baan hebt.

 2. Mack zegt:

  Jij snapt toch ook wel dat dat alleen de boodschap naar buiten is en niet de reden? De reden is het terugdringen van de tekorten. Dat jij daar in trapt.

 3. Mack zegt:

  Eigenlijk is het hetzelfde als het kwartje van Kok.

 4. Mack zegt:

  @Laurent: ik las eerst: als je met z’n tweeën geen baan hebt. 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s