Een ijsje per helikopter

Dit is weer zo’n merkwaardig bericht van een gebeurtenis die alleen maar in Engeland kon plaats vinden. Want als ik zo’n verhaal lees, dan komen onmiddellijk de gezichten van John Cleese, Tommy Cooper en Mr. Bean bij mij in beeld, omdat die daar meteen in konden figureren:

“De bestuurders van een Britse reddingshelikopter hebben een ‘noodlanding’ gemaakt op het strand bij Winterton-on-Sea, Norfolk. Bezorgde badgasten werden snel gerustgesteld: de piloten wilden slechts een paar ijsjes kopen bij de lokale strandtent. De piloten zetten het toestel aan de grond om vervolgens in een strandtent drie Magnum Classics en één witte Magnum te kopen. Volgens een ober van het café verklaarde één van de helikopterbestuurders dat “iedereen recht heeft op een koffiepauze”. Een bezoeker van het café zag dat de piloten met de helm in hun handen het café binnenstapten en de bezoekers meteen geruststelden: ”Er is niets aan de hand, we willen alleen ijs.” De piloten spelen met vuur; vorige maand werd de bestuurder van een Britse kustwachthelikopter ontslagen. Die vloog namelijk na een oefening meer dan 100 kilometer uit de richting om op de Orkney-eilanden luxe biefstukken bij een slager aan te schaffen.”

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een ijsje per helikopter

  1. Margo zegt:

    Kan me er helemaal in vinden. Voor een witte Magnum zou ik nu zelfs een moord doen.

  2. Sjoerd zegt:

    stuur ze hier ook maar even langs…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s