Een VVD ‘light’

Tot nu toe is D’66 tussen alle bedrijven en recessen door goed weggekomen als initiator van het Kunduz – akkoord. Het CDA en Groen Links moesten zo nodig alle aandacht vangen en daarmee ook de meeste kritiek incasseren. Pechtold hield zich wijselijk op de achtergrond en lachte in zijn vuistje, omdat zijn stilzwijgen zijn partij in de peilingen tot nu toe geen windeieren heeft gelegd. D’66 dus in de slipstream en in de luwte en in elk geval niet aan het front om het eigen gelijk te bevechten. Dat past nu eenmaal niet in haar traditie. Die vraagt om zich in de politieke arena vooral keurig te gedragen. Zo zijn de dames en heren van deze nette partij dan weer wel, hoewel achter die beschaafde façade de wolven in schaapskleren schuil gaan. Want waar lag ook weer het initiatief om met dat Kunduz – akkoord de Nederlander het vel flink over de neus te halen? Precies, bij D’66, dat de ware hardliner in de huidige crisis blijkt te zijn en als echte Europese partij Brussel vooral wil behagen met bezuinigingen en de 3%, zonder ook maar tot eenmiljoenste achter de komma daarvan te willen afwijken en zonder zorg om de gevolgen voor de economie.

En met de Nederlandse bevolking die het toekijken heeft, maar waar D’66 toch niet zo gek veel mee heeft getuige het voorstel uit haar midden om weer veertig uur per week te gaan werken en wat feestdagen in te leveren omdat wij in Nederland al genoeg verlof zouden hebben. Waarmee de aap echt uit de mouw van die partij komt. Want gewerkt zal er weer worden in ons land zonder dat daarmee helder wordt wie daar echt garen bij spint, hoewel dat zich gemakkelijk laat raden. Tenminste als het aan D’66 ligt, dat zich met haar retoriek waar de werkende Nederlander niets van te verwachten heeft, in het spoor heeft gevoegd van haar conservatief – liberale geestverwanten van de VVD, zij het dat er hier en daar in haar gedachtengoed nog een vleugje ‘light’ te ontdekken is. Echter eenmaal aan de macht, zal het daar ook snel mee zijn gedaan en kan er evengoed in diezelfde VVD worden opgegaan. Wat zeker opruimt omdat alle mooie woorden van D’66 slechts het politieke beeld vervagen en vervuilen en niets oplossen. Zo veel is wel helder geworden sinds 1966. Want wat heeft die partij nu precies in die tijd bereikt behalve dan dat het zich ook een plekje bij de spraakmakende elite heeft verworven? Dus hoezo nog recht van bestaan en spreken als er toch al liberalen en conservatieven zijn?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een VVD ‘light’

  1. Mack zegt:

    D66 wil allerlei dingen die het volk niet wil, en dus is het volk er voor D66 in plaats van andersom.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s