De ziel van Bayern

De magie van Bayern München moet toch ergens door verklaard worden. Er moet een rode draad te vinden zijn die de uitstraling van die club, die haar cultuur bepaalt. Wat is dat ‘gewissen etwas’ waarin de essentie, de ziel van die Beierse club is terug te vinden. Na lang speuren heb ik dat kleinste, gemene veelvoud gevonden en weet ik nu, denk ik, van de hoed en de rand van het geheim van Bayern, ken ik het gezicht ervan. Want kijk eens naar deze spelers uit twee geheel verschillende perioden. Georg Schwarzenbeck (links) uit de zeventiger jaren en Sebastian Schweinsteiger (rechts) die nu glorieert. Ze konden uit dezelfde mal gegoten zijn. Niets Bayerischer dan zij waarmee zij de ziel van deze club zichtbaar maken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op De ziel van Bayern

 1. Laurent zegt:

  Ik vind Schweinsteiger toch wel de allerduitste naam die ik ooit gehoord heb. Als er in een slechtgeschreven detectivepocket een karakter van een Duitser zou moeten optreden zou die Schweinsteiger kunnen heten.

 2. Mack zegt:

  En die keeper dan? Dat is toch ook wel een rasarier.

  • Ximaar zegt:

   @Mack: Die doelverdediger was een ras-echte Preuß, die hoort bij een of ander Borussia te spelen. Wat ging die achteraf goed fout de trap op.

   Bij Schweini moet ik altijd denken aan iemand die een varken besteigt en een restaurant met de grote schnitzels in Schweinfurt heeft.

 3. Margo zegt:

  Waar gaat dit over? Wat een lelijke kerels!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s