Haagse borreltafelpraat

Natuurlijk is het volkomen logisch dat de grijze golf, de babyboomers, de 65 – plussers de eerst aangewezenen zijn om flink in te leveren. Met een AOW van 900 euro netto in de maand en ook nog eens een aanvullend pensioen van zeker 10.000 euro bruto per jaar kan je gerust spekkoper genoemd worden en heb je het gewoon verdomd goed. Je hoeft er namelijk geen barst voor te doen. Het geld komt zo maar binnen rollen en het enige waarvoor je je moet inspannen is om het op te maken. Voor de rest kun je op je luie krent zitten, een beetje televisie kijken, je krantje lezen en houd je nog flink wat geld over omdat je ook niet zoveel meer eet. Een bruin leven al met al waarin het gerust met wat minder kan nu de overheid in zulk zwaar weer is terecht gekomen. Dan moet zo’n 3,25% achteruitgang in koopkracht toch kunnen en mag er best zelf betaald worden voor een rollator, wat ten slotte nog het enige is dat er gekocht moet worden. Kleren heb je op die leeftijd namelijk nog nauwelijks nodig, vakantie en verre reizen zijn een brug te ver.

Ik bedoel maar. En dat hele aanvullend pensioen, de naam zegt het immers al, is eigenlijk gewoon maar iets dat erbij komt en nogal wat weg heeft van overdaad. Zodat die zeven procent die er volgend jaar van dat pensioen af gaat, nou ook niet iets is om veel keet over te maken. Zoals alle ophef over dat eigen risico dat bijna verdubbeld wordt en met name de bejaarden zou treffen, ook overdreven is. Want loop maar eens rond in een ziekenhuis. Dan weet je meteen wie de Nederlander op kosten jagen als het om de zorg gaat. Het ziet er niet zwart, maar grijs van de bejaarden en hun rollators. Dus is het helemaal niet gek dat zij voor hun bovenmatige deelname in die zorg een beetje extra bloeden. Wat ze best kunnen lijden omdat ze het echt niet zo beroerd hebben want niks te kort komen met hun 900 euro netto en nog 10.000 euro bruto aan aanvullend pensioen per jaar, dus echte spekkopers zijn, die best een rib uit hun lijf kunnen missen, zullen Stef, Alexander, Arie, Jolande en Sybrand eenstemmig en in koor tegen elkaar gezegd hebben, aan de borreltafel van hun Binnenhof.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Haagse borreltafelpraat

  1. math zegt:

    Zolang rollators vergoed worden, wil en moet iedereen weer een splinternieuw exemplaar hebben, “want het kost ons niks.” Zelfs wanneer ze een half jaar of minder in gebruik zijn geweest, worden ze afgedankt. Er staan hele magazijnen vol met tweedehands rollators, die voor minder dan € 20,- worden aangeboden. Je wordt ze aan de straatstenen niet kwijt. Kijk een op marktplaats. Ze moeten hun weg naar oost Europa vinden of de schroothoop. Hergebruik zou beter zijn voor het milieu, voor onze wegwerpmentaliteit, kostenbewustzijn, en met het vrijkomende geld kunnen weer een paar openstaande rekeningen betaald worden.

  2. Mack zegt:

    Nou ja, zij hadden tenminste nog een eindloonregeling. Wij krijgen het pas echt beroerd later.

  3. We zijn zeker niet blij dat de rollator uit het pakket wordt gehaald. Mijn vader gebruikt het, en moet binnenkort een nieuwe hebben. zonder dat, is het een drama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s