De grens bereikt

Laat niemand beweren dat de tirades en scheldkanonnades van Wilders aan het adres van Turkse gezagsdragers, hoewel beschamend, verder niet serieus genomen moeten worden, omdat wij Nederlanders immers wel beter weten. Nou, hij blijkt dus wel degelijk school te maken en ook nog eens op een onvermoede plaats. Namelijk bij de sterke arm van de overheid blijkt men er ook niet vies van om Turken te schofferen en te treiteren, zelfs als het niet om de eerste de besten gaat, dus ook als er beroemde Turken in het geding zijn. Zoals de fameuze musicus en zanger Arif Sag moest ervaren toen hij ons land op Schiphol binnen wilde maar niet op het botte gedrag van douane-ambtenaren had gerekend toen ze daar grenscontroles uitoefenden en hem meenamen naar de verhoorkamer ter plekke. Wat dan usance zou zijn ten aanzien van iedere reiziger die van buiten het Schengengebied kwam, volgens een woordvoerder van de marechaussee, die natuurlijk niet om een smoesje verlegen zat in deze precaire kwestie. Want het was dus niet zomaar een Turk die deze grove bejegening onderging. Het was de topattractie voor het concert dat in het Amsterdamse Concertgebouw gegeven werd ter gelegenheid van het 400 – jarig bestaan van de Turks – Nederlandse banden. En bovendien een ex – parlementariër die daarom over een speciaal paspoort beschikte en geen visum nodig had.

Dit noch zijn invitatie voor het concert mochten echter baten en konden de douanebeambte vermurwen en deden deze daarom besluiten om Arif Sag aan een grondig verhoor en een uitvoerige controle te onderwerpen. Waarmee het kwaad was geschied en Sag woest per omgaande het vliegtuig terug richting Turkije nam en zijn optreden op het allerlaatste moment moest worden afgeblazen. Met als gevolg hoog opgelopen gemoederen in Istanbul en Ankara, terwijl het in Den Haag stil bleef, doodstil en geen Kamervraag werd gesteld, te druk als de Kamerleden het denkelijk hadden met hun Hemelvaartsverlof na gedane arbeid van drie dagen na het juist beeindigd reces. O ja, eentje was er nog bij de les, als dat zo genoemd mag worden. Onze minister van Buitenlandse Zaken, Uri Rosenthal, die, hoe kan het anders, geen standpunt had, omdat hij in afwachting was van de uitkomsten van het onderzoek in deze kwestie. Wat de blamage des te groter maakte omdat hij in de positie verkeerde om excuses of welk gebaar dan ook te maken. Maar niets dus daarvan uit de mond van de bewindsman die anders nooit om een woord en mening verlegen zit als er naar Israël gewezen wordt. Omdat het hemd blijkbaar toch nader is dan de rok en Wilders kennelijk nog niet als partner is afgeschreven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

8 reacties op De grens bereikt

 1. Joyce zegt:

  Er zijn wel Kamervragen gesteld, nl door Ahmed Marcouch. Daarop heeft Rosenthal bovenstaande geantwoord.

 2. Anoniem zegt:

  ondanks de gestelde vragen in de kamer (dankje joyce) is deze gang van zaken een regelrechte aanfluiting en behoeft dringend correctie !! De geest van wilders cs waart kennelijk nog rond. Verontrustend is dat kennelijk weinigen in nederland onder de indruk zijn van de door ons gebouwde interne systemen, welke trekken vertonen met een geheel eigen interpretatie van gezag en macht! Bespiegelaar dacht ook meteen aan een fragment, vorige week van een bijeenkomst van een van de griekse politieke partijen, waar een eigen ordedienst een onaangename aktie tentoon spreidde.

 3. Mack zegt:

  Jammer dat onze douane dit nu ook ineens doet. In veel landen, waaronder Turkije vinden de douaniers dit een erg leuk machtsspelletje.

 4. Margo zegt:

  Terecht dat hij rechtsomkeert maakte! Stel idioten!

 5. Gerard zegt:

  Beste Rob,

  Ook jij schrijft, net als enkele anderen, in redelijk grove bewoordingen over douane ambtenaren welke op zijn minst onfatsoenlijk zouden zijn opgetreden tegen de heer Sag. Paspoortcontrole bij bij binnenkomst in Nederland wordt echter NIET door de douane gedaan maar door de Koninklijke Marechaussee. Kennis nemen van de juiste feiten en daarna een standpunt innemen zou de wereld aangenamer maken. Dat geldt voor de heer Sag maar ook voor de Douane en wellicht ook voor jou.

  Vriendelijke groet,

  Gerard

 6. Gerard zegt:

  De antwoorden op de kamervragen op dit “incident” zijn inmiddels bekend. Dan blijkt het allemaal toch iets genuanceerder te liggen. Maar op feiten zitten kennelijk niet veel mensen te wachten. dhr. Wilders niet maar Rob Schimmert kennelijk ook niet. Jammer.

  • robschimmert zegt:

   Ach, dit was een logje heet van de naald. De feiten, als het de feiten zijn, ken ik inmiddels anderhalve maand en zijn door mij al ruimschoots verteerd, zodat deze reaktie niet alleen wel heel erg achteraf komt, maar ook nog meer dan mosterd na de maaltijd is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s