De grap van de herenfiets

Het lijkt steeds lastiger te worden om met de handen van andermans spullen af te blijven, om mijn van dijn te onderscheiden. En het is kennelijk helemaal een opgave, bijna een onoverkomelijke, als er sprake is van publiek bezit, dat dus van iedereen is. Dan schijnt jan en alleman zich het recht toe te eigenen om er naar eigen goeddunken mee te doen wat dienstig wordt geacht. In die gedachtenwereld moet ook de diefstal van het kunstwerk ‘De herenfiets’ langs de A 28 bij Nulde gesitueerd worden. Omdat het toch van niemand specifiek was, kon het dus best deel uitmaken van een ludieke grap van de plaatselijke evenementencommissie van de Drentse Fiets4Daagse, oordeelde deze commissie. Doel van het geintje was om het feit dat Westerbork voor het eerst startplaats was van het fietsfestijn, extra luister bij te zetten. Daartoe werd het 600 kilo wegende gevaarte van 5,5 meter bij 4,30 meter, ‘De herenfiets’ dus, in het holst van de nacht van zijn steunpunten losgeschroefd en met een vrachtwagen naar een talud gebracht langs de weg Emmen – Drachten.

En dat gebeurde in de veronderstelling, zeg maar gerust het onnozele vertrouwen, dat de rechtmatige eigenaar, de Recreatiegemeenschap Veluwe, als ze van de ontvreemding op de hoogte zou worden gesteld, ook de grap van de hele actie zou inzien. Wat dus een misrekening was, omdat men bij dat RGV op die maandag toevallig niet de pet ernaar had staan, dus ook niet spontaan over de grond ging rollen van het lachen om die geweldige Drentse witz. Er werd gewoon aangifte gedaan, zoals dat ook hoort als een stel halve garen uit Drenthe met een kompleet vastgelopen fantasie niet met hun poten van een kunstwerk van iemand anders af kunnen blijven, maar dat jatten omdat ze met hun lege hoofden alleen maar zo’n achterhaalde en al zo vaak vertoonde grap weten te verzinnen, die ze voor hun gemoedsrust maar ludiek noemden, alsof niet ieder geintje dat is. Des te beter dat deze hufters zo tegen de lamp liepen, die ze dus zelf ook nog aangestoken hadden. Waardoor des te meer bleek dat men voor het echte intellect ook al niet bij die evenementencommisie moest wezen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op De grap van de herenfiets

 1. Sjoerd zegt:

  Slim is anders, ik vind ook dat dit niet kan.

 2. Mack zegt:

  Wat vind je van Theo Maassen en zijn ontvreemde cups?

  • robschimmert zegt:

   De laatste keer was het niet leuk en zelfs afgezaagd omdat het in scene was gezet met behulp van Ajax – supporters. Hij is toch origineel en inventief genoeg om met iets onverwachts te komen?

   • Mack zegt:

    Ja, vind ik ook. Maar de eerste twee keren vond ik het wel grappig. De laatste keer in eerste instantie ook, totdat ik hoorde dat het nep was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s