Een aanstaande sensatie

Er wordt door Nederlandse profvoetballers hoog opgegeven van het spel in de Engelse Premier League en in de Spaanse Primera Division. Dat zou het walhalla zijn, de hemel op aarde, het einde der tijden waar je je dromen als voetballer zou kunnen verwezenlijken. Zo gaat de mare tenminste wel over de Nederlandse velden, waarbij ik de indruk heb dat de een de ander maar wat na papegaait. Want opvallend genoeg wordt er in het geheel geen aandacht geschonken aan de Duitse Bundesliga, terwijl daar als het om de schoonheid van het spel gaat, heb ik gisterenavond gemerkt, toch echt het meest de lamp brandt. In een fraaie ambiance, die ik nog in Manchester, Barcelona, Madrid of Londen moet zien, werd in Berlijn de Duitse bekerfinale gespeeld tussen de twee meest toonaangevende clubs in het Duitse voetbal, Borussia Dortmund en Bayern München. Waardoor de vergelijking met El Clasico, het traditionele treffen tussen Real Madrid en de FC Barcelona, gerust gemaakt kan worden. En om maar meteen met de deur in huis te vallen. Ik heb genoten, ik heb zitten watertanden, hoewel ik zeker niet op het puntje van mijn stoel zat van de spanning. Maar het niveau van het vertoonde spel was zo hoog en dan met name van de kant van de Borussen, dat de vraag meer dan gerechtvaardigd was waar in Europa nog beter gevoetbald zou moeten worden behalve dan in Barcelona.

Ik zou het in ieder geval niet weten na deze bekerfinale waarin Borussia Dortmund getoond heeft een meer dan serieuze uitdager te worden van de Europese top en wel eens op heel korte termijn een greep naar de macht daar zou kunnen doen met haar schitterend en razendsnel combinatiespel, de messcherpe counters, waartegen een toch waarachtig niet kinderachtige ploeg als Bayern München totaal niet opgewassen bleek. Met een absolute ster als de spits Robert Lewandowski, die met een dodelijke precisie de ingenieuze en in hoog tempo uitgevoerde combinaties van de Borussen effectief afrondde en de Bayern – defensie volledig sloopte, staat ons een sensationeel entree in de nieuwe uitgave van de Champions League te wachten, waarnaar ik in ieder geval reikhalzend uitkijk. Want let op mijn woorden. Dit Borussia Dortmund gaat enorm opzien baren. En wat dat aangaat valt het mij best tegen dat er nog geen Nederlandse voetballer is geweest die verder heeft gekeken dan zijn neus lang is en het niet in zijn hoofd heeft gehaald om dit team als een aanstaande sensatie te tippen, waartegen Nederlnads kruit sowieso niet gewassen is.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op Een aanstaande sensatie

 1. Mack zegt:

  Vreemd hoor. Toen Chelsea laatst messcherp counterde vond je het niks.

 2. robschimmert zegt:

  Een wereld van verschil tussen die twee teams omdat Borussia dus niet met elf man in het strafschopgebied gegroepeerd stond. Maar ik neem aan dat je die wedstrijd gisterenavond niet gezien hebt noch Borussia Dortmund ooit hebt zien spelen. Want het heeft een heel gedurfde en aantrekkelijke spelopvatting.

 3. Mack zegt:

  Chelsea ook niet dacht ik. Ten eerste had er een een rode kaart, en ten tweede moet er iemand buiten het strafschopgebied blijven voor de afvallende bal. Maar ik geloof best dat Borussia goed was, maar dat zou ook een momentopname kunnen zijn. En we zullen het nog wel eens zien als ze een keer tegen PSV moeten. Want het zal de niet de eerste gedoodverfde favoriet zijn die zich op hen stuk bijt.

  • robschimmert zegt:

   Borussia is goed. Want twee keer achtereen kampioen van Duitsland worden en Bayern aftroeven kun je onmogelijk nog een momentopname noemen.

   • Mack zegt:

    Toch ben ik niet gek op dit soort logjes. Vooral omdat ik weet dat je met name PSV nog wel eens verwijt een elftal bij elkaar te kopen, maar dit soort ploegen doet het met een veelvoud van het budget van PSV, en ze redden het ook niet zonder buitenlanders. Dus of Nederland er niet aan kan tippen, dat zullen we op het EK wel eens zien.

    • robschimmert zegt:

     Nou, ik wil best helderder zijn en het nog dichter bij huis houden. Het huidige Ajax, 2 x landskampioen, heeft geen schijn van kans tegen dit Borussia Dortmund. Noch uit, noch thuis. Zo veel is mij wel duidelijk geworden.

 4. Sjoerd zegt:

  Ach, het blijft een spelletje en de bal is rond… Ik heb al meer superieure ploegen gesloopt zien worden door een ploeg die niet wil meespelen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s