Israël in de fout

Het zal mij wel weer de eeuwige reflex opleveren dat ik anti – semitisch ben of denk, wanneer ik een reeks kanttekeningen zet bij de politiek van de staat Israël, aan wiens dikke vrienden je al half en half kunt aflezen in welke hoek haar beleid gesitueerd moet worden. Want met een Wilders aan je zij, kom je natuurlijk niet meer weg met halfbakken oplossingen voor problemen. Hij moet zich immers toch ergens bij thuis voelen. En dat zal zeker zo zijn bij de wijze waarop de staat Israël het hoofd meent te moeten bieden aan het Palestijnse vraagstuk. Dat is er niet een van pappen en nathouden, maar van dik hout zaagt men plakken en wel zo rigoureus dat het de vraag oproept of men in dit land de ellende is vergeten die de basis vormde voor haar bestaan. Zo identiek zijn de methoden die nu jegens de Palestijnen worden gehanteerd, aan die waarmee de nazi’s destijds de Joden de holocaust en de concentratiekampen injoegen, dat een dergelijke vraagstelling meer dan relevant is en met de sympathie van een Geert Wilders bijna precies zulke associaties oproepen. Afgezien van wat de DDR in 1961 presteerde, is er na de Tweede Wereldoorlog nog geen staat geweest die een metershoge muur om het eigen land plaatste.

In dit geval uitsluitend en alleen om Palestijnen, die ook hun rechten opeisen, buiten te sluiten. En dan die welhaast botte houding waarmee bezet gebied geannexeerd wordt door er Joodse nederzettingen te bouwen. Wat tegen elk oorlogsrecht en de oneindige reeks van moties van de Verenigde Naties en de Veiligheidsraad ingaat, oproepen en standpunten die Israël al tientallen jaren negeeert of als niet relevant aan de laars lapt door telkens voldongen feiten te creëren waaraan de Palestijnen en de internationale gemeenschap zich hebben te conformeren. En zo wordt die botte lijn vervolgd, waarmee dit land de wereld voortdurend op sleeptouw neemt en onder druk houdt. Met als nieuwste fenomeen en enormiteit de arrestatie van honderden Palestijnen die zonder vorm van proces zijn vastgezet en in detentie worden gehouden omdat ze een veiligheidsrico zouden vormen. Zegt de staat Israël. Wat kennelijk ook weer geaccepteerd moet worden, maar waarbij onmiddelijk het commentaar past dat dit dus methodes zijn die zij wel van hun beulen geleerd moeten hebben. Of is dit dan ook een Godwin dan wel een anti – semitisch geluid omdat het geen applaus voor de Joodse staat bevat?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Israël in de fout

 1. likoednederland zegt:

  Israel bouwt al jaren geen nieuwe nederzettingen meer.

  En met dat internationale recht ligt het toch even anders als van Agt cs voorstellen:
  http://likud.nl/2011/10/westbank-en-oost-jeruzalem-nederzettingen-kolonies-kolonisten-kolonisatie-bezette-gebieden-oslo-bezetting/

  • robschimmert zegt:

   Zo zien we maar weer dat ieder zijn eigen gelijk beleeft en het ook nog uitvoerig weet te documenteren, d.w.z. de werkelijkheid naar de eigen hand te zetten. De huidige feiten zijn evenwel onmiskenbaar: de muur, de detentie vanwege vermeende veiligheidsrisico’s en het bouwen van nederzettingen in strijd met elk oorlogsrecht. Dat zijn de feiten en dan heb ik verder niets met de geschiedenis te maken. Want die wordt toch door iedere partij naar eigen inzicht gesorteerd en verklaard.

 2. Mack zegt:

  Krijg je wel eens te horen dat je een antisemiet bent dan? Dat ben je toch gewoon niet? Het gaat je toch niet om de Joden, maar om wat Israel als staat doet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s