Het CDA van Spies

Hoewel kollega – webloggers al royaal de staf over haar hebben gebroken, zou het dwaas zijn als ik haar met haar meest recente uitspraken en standpunten ongehinderd door mij liet passeren. Want op een bijna niet te evenaren wijze zag zij kans om zich precies als de belichaming te manifesteren van alles waar mensen in de politiek de pest aan hebben. Opportunisme, baantjesjagerij, blinde ambitie. Kortom alles dat in een kwaad daglicht staat bij de mensen in het land, heeft Liesbeth Spies, de huidige minister van Binnenlandse Zaken, in zich weten te verenigen met die paar quotes waarmee zij haar huidige positie in ons politieke landschap heeft gemarkeerd. Ze kon de kiezer geen grotere dienst hebben bewezen. Want die weet nu als geen ander waarvoor haar partij, het CDA, waarvan zij bij de eerstkomende verkiezingen de lijsttrekker wil zijn, voor staat. Zo’n club zal natuurlijk met haar winden meedraaien, zoals elke oprisping en gewijzigd inzicht van haar vertaald zal en moet worden in ander christen – democratisch beleid. Dat is de politiek, althans die door het CDA bedreven wordt en waarvan mevrouw Spies dat markante profiel vormt en ook wil zijn. Idealer kan die combinatie niet zijn.

Want wordt opportunisme, flexibliteit of liever gezegd draaikonterij niet beter zichtbaar dan door deze mevrouw voor wie als stelregel geldt dat je in de politiek soms je eigen standpunten geweld moet aandoen, omdat er andere zaken tegenover staan, als je hoofd ja zegt, maar het hart niet vanzelf meegaat. Wat praktisch gezien betekent dat deze Liesbeth Spies een paar maanden terug het boerka-verbod en de wet op het verbod op de dubbele nationaliteit nog als ijkpunten betitelde in een nieuwe Nederlandse politiek en deze te vuur en te zwaard verdedigde en nu zonder schroom en zonder blikken of blozen dezelfde wetsontwerpen met een achteloos gebaar in de prullebak deponeert, omdat het waardeloze stukken papier zijn geworden, nu de pleitbezorger ervan, de PVV, is afgedankt. En in dezelfde adem daarmee stelt deze dame, draaikont in optima forma, zich kandidaat voor het lijsttrekkerschap van het CDA. Waarmee die partij geen profiel en programma meer nodig heeft.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Het CDA van Spies

  1. Laurent zegt:

    Ja, en vooral omdat het niet een paar kleine details in de wetgeving betreffen, maar wel degelijk een paar heel ernstige punten. uitstekende zaak, dat die even helemaal door de mangel gehaald wordt.

  2. Mack zegt:

    Zo. Dus er doet iemand in de politiek iets anders dan dat ze eerst zei? Niet te geloven!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s