Hard gelach

Iedere zaterdag kijk ik uit naar de column van Youp van ’t Hek in NRC Handelsblad. Overigens is dat reikhalzen het laatste jaar wel een stuk minder geworden omdat Youp toch wat van zijn venijn en brille aan het kwijt raken is en vaker in herhaling vervalt, waardoor het soms wel eens gebeurt dat ik zijn oprisping van die week niet uitlees. Dan valt het gewoon tegen. Maar niet de afgelopen zaterdag, waarop hij weer eens ouderwets uithaalde en stevig om zich heen mepte en vooral Mark Rutte het moest ontgelden en van onder uit de zak kreeg op een wijze die ik mijn lezer niet wil onthouden, hoewel ik zelf een dag of tien geleden ook al een logje aan het voorval wijdde dat Youp van ’t Hek in onderstaande tekst verder en dodelijk uitspon:

“……..Zal Rutte langskomen? Wordt er toch nog gelachen. Want Rutte lacht. Altijd en overal. Vorige week vroeg een journalist aan onze premier wat hij ervan vond dat veel psychiaters niet meer weten wat de Hollandse Schouwburg is. Rutte keek even verbaasd. Hij wist namelijk ook niet wat de Hollandse Schouwburg is. Hij vroeg of die in Haarlem stond. Hij had geen idee en begon over een klok en een klepel. De lieverd heeft acht jaar geschiedenis gestudeerd! Acht jaar! En hij weet niet wat de Hollandse Schouwburg is. Ik weet dat ons onderwijs belabberd is, maar dit kan toch niet waar zijn? Dat John Leerdam het in de fractie over Jablabla heeft gehad en dat Ineke van Gent Richard Nixon een goede adviseur voor Obama vindt is aandoenlijk, maar dat de minister – president van Nederland niet weet wat de Hollandse Schouwburg is, kan niet waar zijn. Wat Rutte deed toen hij het moest toegeven? Blozen? Stamelen? Nee, Mark ging lachen. Mark ging heel hard lachen. Lachen zoals Mark altijd lacht. Schaamteloos, hard en vrolijk. Zelden zoiets ergs gezien……”

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Knipoog en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Hard gelach

  1. Mack zegt:

    Als je dat dansje overleeft wat hij toen in dat witte overhemd deed, dan kan zo’n Hollandse schouwburg toch geen kwaad meer doen? Mensen vinden het kennelijk irritant dat Rutte lacht, maar hij lacht toch alleen in situaties die hij zelf leuk vindt? Ik heb hem niet zien lachen bij het ongeluk van Friso bijvoorbeeld.

  2. RadaR zegt:

    Youp’s columns is één van de wekelijkse hoogtepunten bij het openslaan van de digitale krant.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s