Politieke raadsels

Het feit dat partijen als de VVD en het CDA met evenveel vuur het akkoord kunnen verdedigen dat zij sloten met D ’66, Christen Unie en Groen Links als het akkoord dat met de PVV werd bereikt, stemt op zijn minst tot nadenken en roept zeker de vraag op hoeveel vertalingen hun partijprogramma’s wel kunnen krijgen en verdragen. En wat vervolgens zeker zo wonderlijk is dat zij er ook nog mee wegkomen bij de kiezer, die daarentegen wel een Partij van de Arbeid afstraft, die nota bene dichter bij haar uitgangspunten blijft en het nu eens niet met van alles en iedereen op een akkoordje gooit om toch maar vooral dicht in de buurt van de macht te mogen verblijven. Wat haar zo vaak en jaren lang is nagedragen. Waarmee de raadsels rond de politiek alleen maar zijn toegenomen en steeds minder is zoals het is of lijkt.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Politieke raadsels

  1. Laurent zegt:

    Ja, ik sta wel te kijken van die reacties in de peilingen. maar ten eerste betreft het slechts een peiling van Maurice de Hond, en die zijn niet helemaal representatief (alhoewel ze de trend meestal toch wel goed aangeven), en ten tweede moeten we eens zien wt er van dat enthousiasme over is in september.

  2. Mack zegt:

    Ik kwam op mijn zestiende achter dit verschijnsel. Ik was er erg verbolgen over en het duurde jaren voor ik me erbij neer kon leggen. Het is niet anders. Het leven is schijnheilig en als je zelf ook niet schijnheilig wordt, mis je de boot, meneer Samsom.

    Wilders heeft vanaf het eerste moment geweten dat hij op het laatst niet akkoord zou gaan. Puur om de EU en Brussel te destabiliseren, omdat hij immers af wil van een Verenigd Europa dat ons de wet voor schrijft. De andere partijen zagen dat gevaar en sloten het akkoord. Na de verkiezingen gaan ze over de echte hervormingen praten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s