De weg van Chelsea

Hoewel er ook in het voetbal veel wegen naar Rome leiden, zal ergens onderweg, dat wil zeggen in München, blijken dat de weg die Chelsea daarvoor gekozen heeft, een heilloze is en in elk geval een is die nog geen seconde plezier oplevert.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

9 reacties op De weg van Chelsea

 1. Mack zegt:

  Jij hebt liever dat Nederland 3e wordt met mooi voetbal dan 1e met anti-voetbal. Laat ze eerst maar een keer 1e worden, daarna ben ik het weer met je eens.

  • robschimmert zegt:

   Ik ga je een heel bijdehand antwoord geven. Omdat ze het met anti-voetbal in 2010 in Zuid – Afrika niet voor elkaar kregen en Spanje het WK met fraai voetbal won, mag Nederland dat van mij nu tijdens het komende EK ook op die manier proberen. Ik denk alleen dat Duitsland en Spanje nog mooier spelen en dus nog verder zullen reiken. En hou ajb op met je promotie voor het anti-voetbal van Chelsea. Want dat jaagt mensen de stadions uit en is alleen maar bedoeld om die ene mafiose Russische miljardair enig return on his investments te geven. Voor de rest lijkt het nergens op en gaat het nergens over, ook al hebben ze gewonnen.

   • Anoniem zegt:

    Toch denk ik dat weinig trainers het met je eens zijn in het geval van Chelsea. Ik zag op de hard gras site een mooie column over het anti voetbal van Chelsea.

    • robschimmert zegt:

     Ik heb het stukje van die dame gelezen en was het er uiteraard niet mee eens. Sterker nog, Bayern heeft haar vanavond des te meer op haar nummer gezet door te laten zien dat je met aantrekkelijk voetbal wel degelijk een sterke tegenstander te lijf kunt gaan en zelfs in eigen huis kunt verslaan.

 2. Mack zegt:

  Haha, Bayern was gewoon sterker. En vind jij nou echt dat Nederland anti-voetbal heeft gespeeld tijdens het WK? Ben ik het helemaal niet mee eens. Hooguit dat ze tijdens de finale niet schitterden, maar daar zijn we Nederland voor.

  • robschimmert zegt:

   Ik neem aan dat we het over dezelfde finale hebben. En als dat zo is, dan schitter jij toch door het understatement. Want ik herinner me eigenlijk alleen dat Nederland slechts bezig is geweest met tegenhouden en voorkomen met in het achterhoofd de hoop om te counteren als de gelegenheid zich voordeed. Exact zoals Chelsea dat deed. Dat staat mij nog voor de geest, evenals het beeld dat de Spanjaarden ons steeds opdreven en opjoegen.

   • Mack zegt:

    Nee, ik heb het over die van 1978. En alsof die doelpunten van Chelsea niet schitterend waren, allebei. En ik begrijp niet wat er mis is met counteren? Dat mag toch volgens de spelregels? Anticiperen heet dat. Ik verzeker je dat als Chelsea nog moést scoren, zoals Barcelona nu, dat ze aanvallend hadden gevoetbald. Dat het niet het mooiste voetbal is, ééns. Maar het was spannender dan de wedstrijd van vanavond, hoewel die ook spannend was.

    • robschimmert zegt:

     We zullen dus in Munchen een offensief Chelsea, zien, als dat tenminste bestaat. Ik wacht met spanning af, maar vrees met grote vreze.

 3. Mack zegt:

  Ik denk dat we Drogba veel zien liggen. Ja sorry, maar ik ben nu eenmaal zo. De keer dat Van der Sar die Argentijn (Ortega) een rode kaart aannaaide vond ik een hoogtepunt in de voetbalgeschiedenis. Want Ortega en de zijnen verdienden het. Het was gerechtigheid!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s