Haperende politiek

Omdat er, zo lijkt het, op dit moment niet aan politiek wordt gedaan in Den Haag, zit ik met wat losse eindjes die ik graag aan elkaar geknoopt zou krijgen. Een poging dus. Zoals met deze al. Want hoe langer dat Catshuisberaad duurt, hoe meer mij het gevoel bekruipt dat we ons echt kunnen bergen voor wat wij op ons boterham krijgen als het tenminste al iets oplevert en tot een resultaat leidt. Het neemt allemaal niet voor niks zoveel tijd in beslag. Het lijkt er wel op alsof de moeilijke boodschap maar verder en verder vooruit geschoven wordt omdat men naarstig op zoek is naar de goede verpakking om een kans van acceptatie te bewerkstelligen. Het moet wel bar ingewikkeld zijn en tegelijk nog stukken gecompliceerder zijn geworden als er nu ook al een voorman van de SGP bij is gehaald om te kijken of hij misschien ook wil gedogen. En de lastigheid van het hele verhaal zit hem trouwens niet alleen in de inhoud ervan, zeker zo moeilijk zal het zijn voor de drie betrokken partijen, VVD, CDA en PVV, om de eigen argumentatie voor de te nemen maatregelen zo veel en zo goed mogelijk over het voetlicht te krijgen. Hondsmoeilijk, zo niet onmogelijk omdat het er veel van weg heeft dat vaker het onverzoenlijke toch verzoend zal moeten worden. Waardoor het mij nog zou verbazen als het allemaal lukt en de door de EU opgelegde norm ook gerealiseerd zal worden.

Van een huzarenstukje kan nauwelijks meer sprake zijn als er al meer dan zeven weken gepalaverd moet worden terwijl de doelstelling daarvan altijd zo helder als wat is geweest. Dat kan alleen maar duiden op onvermogen en onwil waarvan de Nederlander uiteindelijk het resultaat van op zijn bord krijgt, hoewel deze dat ook weer aan zichzelf heeft te danken. Had hij zijn verstand maar moeten gebruiken toen hij nog geen twee jaar geleden in het stemhokje flink meende te moeten doen en het land op te zadelen met deze club die ontzettend goed is in het lawaai maken en doelstellingen formuleren, maar als het puntje bij paaltje komt, niets weggezet krijgt of op een gemakkelijke manier probeert te scoren. Met als ultieme bewijs van die onkunde dit haperend Catshuisberaad, waardoor een land nu al zeven weken lang in de steek wordt gelaten, aan het lijntje wordt gehouden met nietszeggende kreten. En dat omdat een aantal politici zich geen raad weet met de situatie noch hoe daaruit het vege lijf te redden. Of zien die zes klunzen die van budgetten en economie geen kaas hebben gegeten, zoals ze met hun angstvallig zwijgen laten zien, toch nog kans om ons onaangenaam te verrassen en Koninginnedag 2012 grondig te verpesten?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Haperende politiek

  1. Mack zegt:

    Hoe dan ook, Rutte zal verkondigen dat ze er keihard aan gewerkt hebben, dat het een prachtig plan is, dat iedereen zijn steentje bij zal moeten dragen en dat we dankbaar kunnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s