Salarissen in het voetbal

Gewoon een wetenswaardigheid waar ieder maar zijn voordeel mee moet zien te doen. Voetbal wordt toch beschouwd als zo ongeveer de belangrijkste bijzaak in het leven? Nou, hoe die wijsheid in inkomen wordt uitgedrukt, kan opgemaakt worden uit het gemiddelde jaarsalaris van de Nederlandse voetballer die uitkomt in de Eredivisie. Welnu, dat gemiddelde bedraagt 305.000 euro per jaar. Ik zei dus gemiddeld, waarbij het gaat over circa 350 tot 400 spelers die met zijn allen ten opzichte van vorig voetbalseizoen gemiddeld 50.000 euro de man hebben ingeleverd.

En wat, als we het toch over salarissen hebben, helemaal curieus is, dat is de eis dat spelers van buiten de EU nooit minder dan 1,5 maal het gemiddelde van de Nederlandse of uit een ander EU – land afkomstige voetballer mogen verdienen. Wat in de gegeven omstandigheden zoveel wil zeggen als 458.000 euro per jaar. Zoiets heet dan pot voor meneer en daarvoor wil je best meer dan vijf uur in een vliegtuig gaan zitten.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Sport. Bookmark de permalink .

Een reactie op Salarissen in het voetbal

  1. Sjoerd zegt:

    Ik voor mij zou alle buitenlanders uit het voetbal weren. Gewoon puur Nederlanders, blank of gekleurd, als ze maar een Nederlands paspoort hebben.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s