Een plek onder de zon

Het interesseert mij steeds meer wat voor een raadgevers het kroonprinselijk echtpaar om zich heeft verzameld. Dat die weinig gevoel hebben voor de maatschappelijke werkelijkheid, voor wat kan en wat niet kan, wordt inmiddels steeds duidelijker. Met als gevolg dat Willem – Alexander en Maxima telkens bij de verrichting van een publieke transactie mooi in de wind komen te staan. Want als je niet beter zou weten, zou je zo kunnen denken dat wereldvreemdheid die twee behoorlijk parten speelt, zoals het ook niet tot hen door schijnt te dringen wat wel en wat niet gevoelig ligt. Ze doen immers maar wat en kopen links en rechts onroerend goed voor hun vakantieplezier zoals het ogenschijnlijk in hun kraam te pas komt zonder dat ze verder kijken dan hun neus lang is. Zo oogt het allemaal wel, maar is het tegelijk ondenkbaar dat zij alles in hun eentje doen zonder serieus geadviseerd te worden. Hoewel dat serieus onmiddellijk geschrapt mag worden gezien alle commotie die een aantal jaren geleden ontstond rond de bouw van een vakantieverblijf in Mozambique. Waar toen uiteraard een mooi verhaal en gebaar aan werd gebreid, maar dat door alle toestanden eromheen per saldo een blunder en een inschattingsfout van jewelste bleek met daaropvolgend de logische reputatieschade voor Willem – Alexander en zijn vrouw omdat ze eenvoudigweg niet goed hadden uitgekeken en blind waren gevaren op de koers die door hun adviseurs was uitgezet.

Normaal gesproken trek je uit zo’n afgang lering om te voorkomen dat zoiets nog een tweede keer gebeurt. Des te groter daarom mijn verbazing toen ik las dat het kroonprinselijk echtpaar nu een royaal vakantieverblijf voor een paar miljoen in Griekenland had gekocht. Uitgerekend in Griekenland. Wat kennelijk recent verzonnen moet zijn, op een moment dat dat land in een diepe crisis verkeert en er voor buitenlanders daar vanzelfsprekend voldoende is te halen, op de allereerste plaats onroerend goed dat tegen afbraakprijzen momenteel in de aanbieding wordt gedaan. Waardoor het wel heel opmerkelijk is dat onze kroonprins voorop lijkt te hebben gestaan om van die situatie te profiteren, om er een slaatje uit te slaan. Want hoe moet je het anders bekijken? Fraai is namelijk anders en bepaald niet chique om geen terughoudendheid te betrachten, nog afgezien van het feit dat Willem – Alexander ook nog zoiets als een voorbeeldrol heeft. Wat hij verblind door zijn eigen belang, kennelijk volkomen vergat en dus deze fout maakte, die getuigde van volmaakte gevoelloosheid, welke verder los staat van het feit dat hij zijn raadgevers blindelings volgde dan wel zelf zijn weg hierin is gegaan. Hij is en blijft ten slotte wel volledig verantwoordelijk voor de keuze van zijn plek onder de zon.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Samenleving en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Een plek onder de zon

  1. Mack zegt:

    Mwah. Zou het zo zijn? Hij kan toch ook gedacht hebben, laat ik die Grieken eens laten meeprofiteren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s