Een Argentijnse herrijzenis

De meest wonderbaarlijke verhalen schijnen toch van ver tot ons te moeten komen. Zoals ook de onderstaande geschiedenis, waarvan het bijna onvoorstelbaar is dat die in onze gepolijste Westerse wereld plaats zou kunnen vinden:

Een voortijdig geboren baby, die doodverklaard in een koellade van het ziekenhuis-mortuarium was gelegd, bleek in leven toen de moeder na lang aandringen haar kindje mocht zien. Het meisje lag toen al twaalf uur lang in het mortuarium van het Perrando de Resistencia ziekenhuis in de Noord-Argentijnse provincie Chaco. Het kind maakt het inmiddels goed. Analia Bouter was zes maanden zwanger toen ze op 3 april haar kindje baarde, een doodgeboren kindje, zo werd haar door de behandelend arts gezegd. Bouter kreeg haar baby toen niet te zien. Wel kreeg ze een overlijdensakte mee. Na heel veel aandringen kreeg ze twaalf uur later alsnog toestemming om de baby te zien, in het mortuarium. Daar ontdekte ze tot haar grote geluk dat haar dochtertje helemaal niet dood was. “Ik dacht eerst dat ik hallucineerde”, aldus Bouter tegen de televisiezender Todo Noticias.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s