Opsporingsbericht

Als we nog mochten denken dat we in Nederland niet behoorlijk de weg kwijt zijn, dan moet het volgende bericht iedereen toch wel uit die droom helpen. Want alle geklets over meer blauw op straat en de stoere praat van Opstelten over zijn dienders en de nationale politie zinkt volledig in het niet bij de inspanningen van de Drentse politie. Met alle begrip voor het tranentrekkend verhaal daarachter lijkt de vraag toch alleszins gerechtvaardigd of oom Agent hiervoor wordt ingehuurd en of hij werkelijk niks beters heeft te doen. Zo ja, dan is het allemaal nog niet zo beroerd met de veiligheid gesteld en heeft Opstelten eigenlijk alleen maar goed praten om zijn eigen nummer te verkopen. Maar heeft die politie nog genoeg anders te doen, dan is de vraag naar de competentie van dat korps meer dan gewettigd als het deze keuzes maakt en wordt haar claim voor nog meer loon daardoor des te onbegrijpelijker. Aan de lezer om de keuze te maken en vooral om zich in hoge mate te verwonderen over het volgende verhaal:

De politie in Drenthe heeft een officieel opsporingsbericht laten uitgaan voor een verloren knuffel van een kind dat lijdt aan een zware vorm van reactieve hechtingsstoornis. Het signalement: een pinguïn, oorspronkelijk zwart-wit maar nu ietwat smoezelig en zo’n 30 centimeter groot. De knuffel is afgelopen zaterdag in het centrum van Assen verloren. De Drentse politie heeft niet eerder zo’n opsporingsbericht uit laten gaan. ”Kinderen verliezen aan de lopende band knuffels”, zegt een politiewoordvoerder. “Maar dit manneke is als gevolg van zijn stoornis ontroostbaar. De knuffel is alles voor hem. Die kun je niet zo maar vervangen door een nieuw exemplaar.” In de Drentse hoofdstad zijn ook op tal van plekken posters opgehangen met foto en beschrijving van de knuffelpinguïn, die de naam Pinki draagt. De knuffel is nog niet gevonden.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Opsporingsbericht

 1. Jolie zegt:

  Volgens mij ligt dit nòg anders….. Voor de politie is het maar een héél kleine moeite om zo’n opsporingsbericht te laten uitgaan. Zeker als het om een knuffel gaat. (Hier hoeft geen rechter en officier van justitie aan te pas te komen.)
  Andere dingen die de politie doet, zijn, mede door de ambtenaarlijke rompslomp (en uiteraard de de terechte zorgvuldigheidseisen), héél veel moeite.
  Ik heb hier geen moeite mee, hier wordt zeg maar, niet mijn belastinggeld mee verpest. Zo’n oproep niet plaatsen, zou op mij juist weer overkomen als een “paarse krokodil” – “we hebben alle middelen, maar we doen het niet. Want dat mag niet. Mag alleen als..”
  Dus sorry Rob 🙂 ik ben hier blij mee 🙂

 2. Nanos zegt:

  Rob, ik ben het volledig met je eens. Bezopen, hechtingsstoornis of niet.

 3. Mack zegt:

  Dit is toch juist goed, om zo’n kind te helpen? Ik ben het met Jolie eens. belastinggeld wordt toch wel verspild, als ik me daar druk over moet maken…

 4. Margo zegt:

  Eindelijk eens een leuk, positief bericht. Hulde voor de politie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s