Een gewaarschuwd mens?

Ongeveer een week geleden fulmineerde ik tegen al dat loslopende jonge volk dat zich verslaggever waant en daardoor van mening is dat het wel geintjes met volksvertegenwoordigers mag uithalen en hen met open ogen in een val mag laten lopen. Ik had het zelfs over rot streken. De werkelijkheid heeft mij wel heel snel daarna ingehaald met als gevolg dat het ongelijk van mijn tirade sneller bewezen is dan mij lief is. Dankzij de volgende volksvertegenwoordiger waarvan na het incident met John Leerdam toch wat meer oplettendheid verwacht had mogen worden, maar die met haar ijdelheid en stommiteit keihard op haar snufferd ging en zo een onvergeeflijke fout maakte. Want na alle ophef van vorige week had zij als gewaarschuwd mens toch voor twee moeten tellen toen dat mannetje van Radio 3FM met de microfoon opeens voor haar stond. En inderdaad trad ze hem nog minzaam tegemoet om vervolgens na flink door hem te zijn gekieteld voluit en spontaan onderuit te gaan toen zij volmondig de stelling ondersteunde dat Richard Nixon een uitstekende hulp voor Obama kon zijn om herverkozen te worden.

Aldus Ineke van Gent, 54 jaar oud, al 13 jaar voor Groen Links lid van de Tweede Kamer, dus voorzien van voldoende senioriteit en ervaring en daarmee een prominent volksvertegenwoordiger waar wij gewoon trots op zouden moeten zijn en die we op handen zouden moeten dragen als zij ons niet zo’n desillusie had bereid en zich in tegenstelling tot die ezel wel voor een tweede keer aan dezelfde steen stootte. Waarmee ze niet alleen zichzelf heeft geblameerd, maar ook haar partij en eigenlijk de hele Tweede Kamer te kijk heeft gezet omdat ze gewaarschuwd had moeten zijn na zich zonder twijfel nog vrolijk te hebben gemaakt om de uitglijder die John Leerdam dus overkwam, maar die wel zo flink was om daar de volle konsekwenties uit te trekken. En dat zou die Ineke van Gent nu dus net zo sieren. Want neem me niet kwalijk. Iemand, en dus niet de eerste de beste, maar de bekleder van de meest eervolle baan die er bestaat, namelijk die van volksvertegenwoordiger, die er nog geen sjoege van heeft dat Richard Nixon al bijna twintig jaar dood is, hoort natuurlijk in de verste verte niet thuis in onze Tweede Kamer als zij haar klassieken zo slecht kent. Zodat het te hopen is dat zij dat dus evenzo begrijpt en snel met een rood hoofd haar biezen pakt om nooit meer iets van zich te laten horen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Een gewaarschuwd mens?

 1. Laurent zegt:

  Heel vreemd inderdaad. Ze realiseerde het zich later wel, maar inderdaad, gezien haar leeftijd (die ik haar dan weer niet gegeven had, moet ik zeggen) moest ze zich toch op zijn minst realiseren dat die man bijna niet meer in leven kón zijn. Ik dacht eerst dat er met dat filmpje geknoeid was, vond het zo onwaarschijnlijk dat ze dat niet zou weten…
  Overigens is haar geval wel aanzienlijk minder ernstig dan dat van Leerdam, die er compleet op los fantaseerde.
  Ben nu wel benieuwd naar de opnamen van Brinkman en De Jager…

 2. math zegt:

  Weer een reden dat aan volksvertegenwoordigers een verplichte minimumeis gesteld moet worden, om rekenen,lezen en schrijven op vwo-niveau te presteren (met gemiddeld
  een 8). Dan ben je meteen ook van het zooitje ongeregeld pvv-IQ verlost. Overigens blijf ik van mening dat we zo snel mogelijk naar een verenigd centraal bestuurd europa moeten, waar ook de lat hoog gelegd moet worden voor de bestuurders en de graaiers en de spelers voor eigen gewin, wanneer dat niet paralel loopt met het algemeen belang.

 3. Sjoerd zegt:

  Tsja, buiten het feit dat die inmiddels al jaren dood is was Nixon niet echt een voorbeeld wat je aan Obama zou willen koppelen.

 4. Mack zegt:

  Het zou toch kunnen dat er nog iemand is die Richard Nixon heet? En dat die spindoctor is geworden? Die ophef ook over dit soort dingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s