IJspret

Er zijn van die dagen dat je voelt dat er iets in de lucht hangt. Je hoeft maar naar de plaatselijke supermarkt te gaan, naar de C1000 in mijn geval, om te zien of er inderdaad wat aan de hand is. Er wordt dan wat afgelachen, praatjes gemaakt en gezelligheid lijkt wel geen tijd te kennen. Men raakt maar niet uitgesproken en heeft zo te zien uitsluitend goede woorden voor elkaar over. En geloof het of niet. Je kunt er de klok op gelijk zetten. Je weet zo langzamerhand namelijk uit ervaring wanneer het weer bal is en de blije opwinding over de straten en tussen de schappen golft. Dat zijn de laatste dagen voor Carnaval, de laatste schooldag, de 23e en de 24e december en Oudejaarsdag. En soms doet zich zo’n dag voor zonder dat je het had verwacht en ook geen enkel vermoeden hebt van een speciale reden daarvoor. Zo’n dag was het vandaag bijvoorbeeld weer. Het schaterde en schetterde door de C1000 dat mij horen en zien verging. Er werd me wat afgekletst en afgelachen en alles oogde verder in de beste harmonie. Zo goed leek ieder het met ieder getroffen te hebben.

Wat het raadsel voor mij slechts groter maakte zonder dat ik mij geroepen voelde om aan deze of gene te vragen wat de reden was van al dat plezier. Omdat het voor mij toch in het voorbijgaan gebeurde en ik in feite drukker was met de boodschappen die gedaan moesten worden, ging dat hele rumoer verder langs mij heen en geloofde ik het wel. Ik was het zelfs al vergeten toen ik weer thuis was en even mijn brievenbus ging legen. Daar trof ik een brief aan die bij mij meteen een lichtje deed branden. Want de Nationale Postcode Loterij berichtte mij per speciaal schrijven dat ik met alle bezitters van postcode 6333 winnaar was geworden van de ijsprijs en dus bekers van Ben & Jerry had gewonnen. Waarmee ik van harte werd gefeliciteerd. Om vervolgens in mijn nog verse herinnering terug te gaan naar de C1000 en het beeld van die opwinding en drukte nog eens op te roepen en meteen te herkennen als echte ijspret waar ik getuige van was geweest.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s