Het geblaf van Kamp

Niet de uitkomsten van het Catshuisberaad zullen laten zien hoe Wilders – proof dit kabinet is. Evenmin de afloop van het konflikt tussen minister Leers en de veertig burgemeesters die weigeren om mee te werken aan de huns inziens ongewenste uitzetting van illegalen. De echte testcase wordt het steeds hoger oplopend meningsverschil tussen minister Kamp en de gemeente Amsterdam over de vraag of het al of niet wenselijk is dat illegalen die MBO – onderwijs volgen, ook een stageplaats krijgen aangeboden. Daar zal blijken hoezeer Rutte cum suis de oren laten hangen naar de wil van Geert Wilders en zijn PVV. Daar wordt duidelijk wat diens gedogen voor een feitelijke invloed op de macht in Nederland teweeg heeft gebracht. Hoe ver wil Kamp gaan om zijn zin door te drijven en zijn wil op te leggen? Zal hij de uitspraak van de Raad van State dat stages gezien kunnen worden als een deel van een opleiding en dat jongeren, dus ook illegalen, recht op een opleiding hebben, aan zijn laars lappen, terzijde schuiven als niet opportuun en irrelevant? En zal hij de inkonsekwentie volhouden die hij al eerder in acht nam, toen hij stage als werk beschouwde, maar in antwoord op de vraag waarom stagiairs dan niet een minimumjeugdloon ontvangen, slechts wist te zeggen dat stage uiteindelijk onderwijs is.

Want Kamp bewijst zo wel de meest dwaze draaien te willen maken om de gemeente Amsterdam zijn wil op te leggen, zoals hij ook sterk de indruk wekt dat het bondgenootschap met Wilders hem veel zo niet alles waard is. Zoveel dat hij Rutte pas nog wist te charteren om even te roepen dat stage werk is, dat daarom aan illegalen geweigerd moet worden. Hoewel diens opmerking verder natuurlijk geen gewicht in de schaal kon leggen bij gebrek aan inhoud bij de betreffende spreker. In tegenstelling tot de opponent van Kamp, de Amsterdamse wethouder Lodewijk Asscher, die verdomd goed weet, waar de rechten van illegalen en vreemdelingen op gebaseerd zijn, welk internationaal recht van toepassing is en in welke mate dat het Nederlands recht overschrijdt, en die zich bovendien gesteund weet door de gemeenteraad en de Amsterdamse bevolking. Waardoor het er erg veel op lijkt dat Kamp zijn hand zwaar overspeelt als hij de gemeente Amsterdam met zoveel woorden dreigt om haar als rechtspersoon stil te leggen als zij bij haar standpunt blijft en inderdaad voortgaat met illegalen stageplaatsen aan te bieden. Bluf en geblaf van Kamp dat er slechts toe moet dienen om Geert Wilders en de zijnen te gerieven. Omdat we in dit land echt op weg zijn om stapelgek te worden, als alleen nog grof geschut door een minister erbij wordt gehaald om het eigen gelijk te halen c.q af te dwingen, en dat alleen om die blonde gedoger op diens wenken te bedienen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

16 reacties op Het geblaf van Kamp

 1. bespiegelaar zegt:

  het doet bespiegelaar goed om deze blog te lezen. De ergernis is groter dan ooit en de uitgestreken postzegel van HENK met zijn vertolking en uitleg van de wet doet ongemeen pijn. Fijn dat we nog een LODEWIJK ASSCHER hebben, een man die op een beschaafde wijze deze op rigide wijze reagerende bewindsman weet te pareren.

 2. Laurent zegt:

  Die Asscher zet je niet zomaar opzij. probeerde Zalm ook al eens toen hij Schiphol wel eens eventjes zou privatiseren.

 3. Mack zegt:

  Wat is dat toch dat iedereen denkt dat er naar de pijpen van Wilders wordt gedanst? Absolute onzin. Kijk eens wat hij zelf heeft moeten toegeven. Ik zie er niet meer in dan een minderheidskabinet met een gedoogconstructie. Het wordt allemaal gebracht alsof het een groot complot is tegen links. Want zielig doen, dat kan links als de beste. Over een kleine drie jaar zijn er weer verkiezingen en is het zaak dat de PvdA zijn zaakjes weer goed op orde heeft. Wat mij betreft dan. Linkser dan dat zie ik mezelf niet gaan.

  • robschimmert zegt:

   Van complotdenken is wat mij betreft geen sprake. Ik kijk alleen naar feiten en ik zie dat een club die geen regeringsverantwoordelijkheid neemt, maar een minderheid toestaat te regeren, onevenredig veel macht krijgt. Bijkomend aspect is dat die club, of de baas ervan, gedachten koestert die ik verre van mij werp, verafschuw, en bovendien niet onder stoelen of banken steekt dat ze gruwelijk de pest heeft aan alles dat links in haar ogen is.

   • Mack zegt:

    Dan komen we weer bij de vraag wat links dan eigenlijk is. Want Wilders heeft toch ook een paar behoorlijk linkse standpunten.

    • robschimmert zegt:

     Daar wil ik mij best gemakkelijk van af maken. Laten we alles als links beschouwen dat door Wilders als zodanig gezien wordt. Dat maakt de wereld een stuk helderder.

    • Mack zegt:

     Dat vind ik inderdaad nogal makkelijk. Want zo creeer je vanzelf een gezamenlijke vijand. Ik las vanochtend ergens een opmerking over PVV stemmen als je niet van negers hield. Terwijl dat echt niks met elkaar te maken heeft. Het hele PVV beleid wordt grondig en zorgvuldig uit zijn verband getrokken door lieden die daar kennelijk belang bij hebben. Zelf heb ik je de vergelijking met de nazi’s al eens horen maken. Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Want dan is ook gelijk het verband gelegd tussen de NSB en de andere twee regeringspartijen. Dat vind ik pas haatzaaien. We kunnen het ook omdraaien. Nu Wilders dus kennelijk de baas is, blijkt ie eigenlijk wel mee te vallen. Geen moslimconcentratiekampen, ze worden niet over de grens gezet, eigenlijk niks aan de hand, behalve dan dat niet iedereen het met het beleid eens is. Maar ja, dat hou je altijd.

  • Laurent zegt:

   Wilders praat mee over de begroting en praatte mee over wie er minister werd. Leers heeft zo ongeveer een sollicitatiegesprek met Wilders moeten voeren. Dan zit je in het kabinet. Alleen wist Wilders niet voldoende niet-overduidelijk-zwakbegaafde dan wel anderszins gemankeerde types te presenteren zodat die ook minister zouden kunnen worden zonder LPF-achtige rampen te veroorzaken.

 4. robschimmert zegt:

  @ Mack:
  Het is voor mij allemaal niet zo ingewikkeld, die rangschikking, die classificatie van het gedachtengoed van Wilders en de zijnen. Het is werkelijk niet nodig om er ingewikkelde verhalen aan te wijden. Het is een kwestie van alleen maar optellen en je weet waar je vanzelf uitkomt. Neem het Polen – meldpunt en de hele sfeer eromheen, voeg daar de bemoeienis van die Bosma met de Afrikaanderbeweging in Zuid – Afrika aan toe en tel daarbij het gedrag van de PVV – fractie in het Europarlement bij op en je weet dat je al in de meest verkeerde hoek van het politieke spectrum zit.

  En weet je het dan nog niet, denk dan maar eens aan datgene waar Wilders Erdogan voor uitmaakte, aan wie zijn politieke vrienden in de Verenigde Staten zijn en aan zijn sympathie voor de kolonisten. Dan is het duidelijk dat hier extremisme van het zuiverste water aan de orde is, waar ik helemaal niets mee te maken wil hebben en waarvoor geen lans gebroken zou moeten worden. En voor het gemak wilde ik de vergelijking met de NSB toch maar overeind houden, omdat Wilders ook appeleert aan rancunes, onzekerheden, gevoelens van bedreiging, aan het hele scala van negatieve sentimenten, precies zoals de NSB dat deed.

 5. Mack zegt:

  Valt er een parallel te trekken met de economische crisis in de jaren 30? Zie je de geschiedenis zich herhalen? Wordt Wilders van hoger hand aangestuurd? Door Israel misschien, zonder dat wij het weten? Zie je hem in staat tot dezelfde misdaden als de nazi’s? Ik zie dat allemaal niet. Ik zie gewoon een handige blonde man die vindt dat hij eens effectief moet optreden tegen misstanden. Misschien een tikkeltje overmoedig. Maar wel vriendelijk en niet bang uitgevallen. Die dingen bij de naam noemt. Ik vind dat helemaal geen kwaad kunnen in deze tijd, waarin hij volstrekt kansloos is om ook maar en schimp van Hitler te worden, wat hij al helemaal niet van plan is. Wat wel zo is, is dat hij tuig aantrekt. Maar ja, die moeten ook ergens terecht. Die hadden het liever ook wat extremistischer gezien denk ik. Wilders niet, of hij staat glashard te liegen.

  Wat is het gevaar precies? Want als het er is, wil ik het ook graag zien. Is het niet eerder dat er een aversie is ontstaan tegen vast te willen houden aan wat was? Om voor extremistisch te worden aangezien als je alleen maar vindt dat de Nederlandse cultuur moet blijven? Dat je al een facist bent als je niet wilt dat die verdwijnt? Dat als je de Nederlandse vlag hijst dat je dan al bang moet zijn om voor skinhead te worden aangezien? Nationalistisch is al een vies woord. Ik weet ook niet wat er in de hoofden van anderen mensen omgaat. Maar goed, beter laat dan nooit, maar beter nooit dan ten onrechte.

  • robschimmert zegt:

   Een simpele vraag. Waarom toch zo’n weerstand bij Wilders en zijn partij tegen openbaarmaking van de bronnen die die partij financieren? Volgende vraag. Wat is dat voor een partij die geen leden heeft? O nee, dat ene lid dat daarmee alle touwtjes in handen heeft en bijvoorbeeld kandidatenlijsten en de volgorde daarop vaststelt. Wat weerhoudt die man om zich te laten interviewen? Waarom die categorische weigering om gesprekken aan te gaan? En zo zijn er zoveel vragen te stellen waarop van de kant van de PVV nooit een antwoord komt. Of is dat ook een strategie?

   • Mack zegt:

    1. Waarschijnlijk omdat mensen die hem financieren niet willen dat dat bekend word. 2 Geen idee. 3. Het ligt eraan door wie. Wat dat betreft lijkt hij op Louis van Gaal. 4. Dat is dezelfde tactiek die managers in het nauw hanteren. 5. Geen idee, deed de NSB dat ook?

    Is er ook een mogelijkheid dat hij bepaalde dingen goed ziet? Waarom heeft de rechter hem vrijgesproken van waar hij van beschuldigd werd? Waarom zouden CDA en VVD hun doodvonnis tekenen door met de duivel samen te werken? Waarom ontstaat de schijn dat Wilders regeert in zijn eentje? Is Osama Bin Laden terecht geliquideerd?

    • robschimmert zegt:

     Mij begint het steeds meer moeite te kosten om te erkennen dat hij alleen, en niemand anders, het in bepaalde opzichten bij het rechte eind heeft. Omdat hij er werkelijk alles uitgooit, ongecontroleerd. En dat mag hij uiteraard vanwege dat grondwettelijke recht van vrijheid van meningsuiting. Dat CDA en VVD met Wilders samenwerken heeft verschillende redenen. Allereerst de afkeer om samen met de PvdA en de rest van links de macht te delen. En verder het zelfbewustzijn, om niet te zeggen de arrogantie van die twee partijen die hen de zekerheid gaf dat zij gevaarloos met Wilders konden samenwerken omdat hij eenmaal in de buurt van de macht vanzelf wel ingekapseld daardoor zou worden, deel van het systeem, van de elite zou uit gaan maken. Wat dus niet gebeurde omdat de rollen zijn omgekeerd. CDA en VVD zijn afhankelijk geworden van Wilders, met name door hun vrees voor verkiezingen en de wetenschap dat ze tussentijds niet hoeven te breken, want geen kans op samenwerking met de oppositie hebben. En wat Osama betreft heb ik geen mening meer omdat hij toch niet meer tot leven kan worden gewekt, ongeacht of ik een oordeel over zijn executie heb of niet.

  • Mack zegt:

   Maar waar komt die afkeer dan ineens vandaan? Hebben ze toch nooit eerder gehad? Ze hebben beide wel vaker met de PvdA geregeerd.

 6. Mack zegt:

  Maar goed, het gaat een beetje weg van het logje allemaal. Mijn Kamp of jouw Kamp? Het is wel weer toevallig. Ik wil trouwens niet bij elke verdediging die ik in de richting van Wilders maak moeten vermelden dat ik niks met de PVV heb. Dus ik zeg het maar sporadisch. Ik ben van de vrede, maar we moeten wel de wacht houden over de vrede.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s