Ons wereldje

Wie geloof hecht aan het gezegde dat een opgeruimd bureau wijst op een geordende geest, kan beter niet bij ons binnenkomen. Want ons interieur zou allicht de indruk en het beeld kunnen wekken van twee mensen die misschien wel de weg een eind kwijt konden zijn. Waar meteen het misverstand begint, omdat onze keuze voor die niet volmaakte ordening wel eens heel bewust gemaakt zou kunnen zijn. Wat zoveel betekent dat wij ons huis bepaald royaal van zitplaatsen hebben voorzien met daarbij tafels of plateaus die de mogelijkheid bieden om wat dan ook neer te zetten om zo de handen vrij te hebben. En als die gelegenheid daar is, ontstaan er natuurlijk als vanzelf die stapeltjes met lectuur, met kranten en boeken, met tijdschriften die nog even bewaard moeten worden vanwege dat ene interessante artikel of omdat ze nog niet helemaal gelezen zijn. Geeft niets. Dat moet wat ons betreft dus kunnen. Daar voelen wij ons prettig bij, ook vanwege het gevoel, die zekerheid dat wij exact weten wat er ligt en dat daardoor niets ons door de vingers glipt of uit de hand loopt. Wij vinden dat bij uitstek huiselijk en heerlijk, zelfs comfortabel met al dat spul zo rechtstreeks bij de hand.

Een beetje rommel, hoewel best strak georganiseerd, bevalt ons meer dan die woonomgeving waarvan de inrichting de perfectie aardig nadert. Hoewel wij daar niets op af willen dingen omdat ieder zijn smaak en voorkeuren heeft, die alleen maar ons respect verdienen. Onze stijl, onze weg is een ander die ons aangenamer is, met een stapeltje hier, wat foto’s daar, een verdwaalde CD Rom met een film die nog bekeken moet worden, met de radiogids binnen handbereik en dan uiteraard links en rechts kussens en varieteiten in verlichting, schilderijen en keramiek die velen het misschien voor de ogen zal doen duizelen, omdat men vast niet zal weten waar het eerst gekeken moet worden. Maar zoals gezegd, voelen wij ons er op ons gemak bij, vinden wij het allemaal fijn en mooi, is dat van ons en ons thuis waar wij op ons best zijn en dus het meest voor anderen kunnen betekenen. Daar blijft het voor alles om gaan, om die omgeving, dat thuis dat wij naar ons beeld hebben geschapen, waarin alles voor ons een plaats en betekenis heeft. En als dat wat afwijkt van wat gebruikelijk en gangbaar in de hedendaagse woonwereld is, dan is dat maar zo. Wij moeten er ten slotte in leven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Ons wereldje

  1. Sjoerd zegt:

    Bij ons heerst ook een geordende wanorde. En wie durft te beweren dat een geest geordend moet zijn…

  2. Laurent zegt:

    Het is soms ook andersom. Mijn broer werkte altijd in de grootst mogelijke puinhoop, maar in zijn hoofd is alles perfect op orde. Zijn bureau was pernanent verborgen onder een halve meter voetbaltijdschriften, en zijn huiswerk zat hij zittend naast zijn bed te maken.
    Ik moet juist altijd alles op mijn bureau perfect op orde houden om mijn concentratie niet te laten verstoren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s