Schandelijk gedrag van Leers

Je zou er welhaast misselijk van worden zoals er weinig voor nodig is om je buik vol te krijgen van het type politici dat niet ophoudt zijn gelijk te halen over de rug van weerloze kinderen en jongeren. Waarvan Gerd Leers, de Minister voor Immigratie en Asiel, het meest sprekende voorbeeld is aan het worden door de wijze waarop hij de 18 – jarige Mauro maar op zijn hielen en zijn ziel blijft trappen. Het is blijkbaar voor een grote vent zoals Leers zichzelf zo graag ziet, kennelijk lastig om zijn verlies te nemen, om te erkennen dat niet alles loopt zoals hij zich dat zou wensen. Want hoewel bekleed met macht, is er toch nog zoiets als een maatschappelijke werkelijkheid in de vorm van bijvoorbeeld een publieke opinie die wel eens behoorlijk weerbarstig kan zijn, zo zeer zelfs dat ook een Minister daar het hoofd voor moet buigen. Wat dus van Leers teveel gevraagd lijkt, te oordelen naar de wijze waarop hij nadat die Mauro een studievisum had gekregen om zijn opleiding af te maken, maar bleef natrappen naar die jongen. Ook nu weer. Met als enig doel om het klimaat zo te doen worden dat een verder verblijf voor die Mauro in Nederland onmogelijk wordt en hij wel naar Angola moet terugkeren. Leer een kerel als Leers nog de kunstjes en trucs om zijn zin te krijgen en door te drijven, zeker als er voor hemzelf zoveel op het spel staat nadat hem zonder twijfel de wacht is aangezegd door zijn gedoger Wilders, toen hij in die hele kwestie rond Mauro een tijd terug in de Tweede Kamer bakzeil moest halen. Waardoor er Leers veel aan gelegen zal zijn om zijn hachje te redden.

En dat hij daarvoor alle middelen te baat neemt, heeft hij inmiddels wel duidelijk gemaakt. Geen zee gaat voor hem te hoog om die Mauro kopje onder te krijgen, dus een verder leven in Nederland onmogelijk te maken, zeker als deze zich niet kan verdedigen als beweringen over hem in het publiek worden gedaan. Wat deze minister flikt, een grote vent, een man die eens bejubeld burgemeester van Maastricht was en die zich nu niet te groot en te goed acht om een ondermaats spel met een jonge knul te spelen door hem voor leugenaar uit te maken, niet een enkele keer, maar bij herhaling. Wat het beeld bevestigt dat hij al opriep toen hij het al moeilijk vond om het eigen en het algemeen belang te scheiden bij die betwiste deal rond zijn villa in Bulgarije. Zoals toen al de rancune aan hem bleef kleven, blijkt hij opnieuw van datzelfde sentiment last te krijgen en kan hij het dus niet laten om flink na te trappen en ook nog eens stevig onder de gordel van die Mauro. Haast in blinde woede. Anders kun je jezelf niet zo verlagen tot dit blamerend gedrag dat een schandvlek is voor de politiek en zelfs detoneert in een rampzalig kabinet als dat van Rutte, maar dat met alle ellende die het over ons uitstort, zijn fatsoen nog weet te houden. Van welk pad Gerd Leers dus volledig is af geraakt en daarom stante pede geloosd zou moeten worden.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Schandelijk gedrag van Leers

  1. Laurent zegt:

    Leers heeft een probleem. Zijn ministerie heeft beweerd dat hij niets over Mauro gezegd heeft in Angola, wat hij getuige die opname dus wél gedaan heeft. Bovendien beweert die journalist dat hij expliciet gezegd heeft dat Mauto moet vertrekken na zijn studie, alhoewel dat bijna niet te horen is op die opname. Ook dat was voorheen niet zo gezegd. een motie van wantrouwen, gewoon omdat het kan. Maakt verder niets uit want die farizeeérs van het CDA ondersteunen die toch niet, maar gewoon ter bschadiging van het imago.

  2. Sjoerd zegt:

    Die man kan voor zichzelf toch niet toegeven dat hij Christen is… Hij hoort niet bij het CDA.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s