De winden van de VVD

Het aantal politieke winden dat de VVD produceert en dat rechtstreeks afkomstig lijkt uit de Nederlandse onderbuik, neemt zienderogen toe. Het wachten op een fatsoenlijk idee dat een direkte afgeleide is van het liberalisme, duurt stukken langer dan de snelheid waarmee de Tweede Kamerfractie van de VVD hardwerkend Nederland op haar wenken bedient. Waarbij gedegenheid en doordachtheid niet aan de orde zijn. Als het maar in de smaak valt en op applaus kan rekenen van die meerderheid die zijn kwaliteitseisen niet al te hoog formuleert. Het moet te begrijpen en vooral niet te ingewikkeld zijn en zo’n vertaling van haar gedachten zijn dat het gros van de mensen zich daarbij thuis voelt. Dat betekent zoveel dat het wel te herkennen moet zijn als een idee dat in de werkelijkheid van vandaag speelt en daarom ook leeft. Wat er in feite op neerkomt dat de VVD het politiek bedrijf heeft teruggebracht tot het afstempelen van de wensenlijst van de burger. Die hoeft maar te roepen of de Willy Alfredo’s van die partij staan al klaar om een idee te formuleren dat aan die verlangens kort en bondig tegemoetkomt. Er wordt simpelweg gevraagd en de VVD draait dat verzoeknummer en zet zo haar volgende stap op het populistische pad, nu het de weg van het liberalisme definitief lijkt te hebben afgezworen.

Wat het meest sprekend blijkt uit de inspanningen van het Kamerlid van der Steur (foto) die zich er namelijk voor inzet om slachtoffers van zware gewelds – en zedenmisdrijven zelf een straf aan de rechtbank te laten voorstellen. Voor degenen die hun wenkbrauwen fronsen bij dit idee, is het misschien relevant te weten dat dit Kamerlid in Leiden rechten heeft gestudeerd en jarenlang advocaat is geweest bij een van de meest prominente kantoren van Nederland. Wat kennelijk geen belemmering voor hem is om onze rechtsstaat met daarin de onafhankelijke rechters zo op de tocht te zetten, om daaraan het fundament te ontnemen dat er nog altijd in bestaat dat er onafhankelijk recht wordt gesproken, wat voor de burger de garantie vormt voor de eerlijkheid van te voeren processen. Na dik honderdvijftig jaar is dat opeens voor die VVD’er te lastig geworden en moet alles op de schop. Met als enige rechtvaardiging dat dit de wil van het volk zou zijn, maar waarmee de VVD in feite bedoelt dat daarlangs slechts de weg naar de macht loopt. Welke zo begerenswaard is, dat je daarvoor je filosofie en je principes prijs geeft. Zoals die partij ook duidelijk doet en eigenlijk alleen nog maar leegloopt en winden laat voor het volk, maar daar voor de rest dikke schijt aan heeft.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op De winden van de VVD

 1. Mack zegt:

  Dit schijnt in Duitsland al zo te zijn, dat slachtoffers mogen aangeven welke ze straf ze vinden dat iemand verdient.

 2. RadaR zegt:

  Ik leg dit maar uit als een eerste doch niet onbelangrijke stap in de richting van de herinvoering van het middeleeuwse volkvermaak “Let’s lynch the bastard!”. En als ik me de geschiedenislessen van ooit weer voor de geest haal dan zijn er op en nabij het Haagse Buitenhof wat leuke uitvoeringen van dit vermaak geweest met een speciale doelgroep als slachtoffer. Ik ga in het weekend maar eens een mooi lijstje opstellen. Met die gek [zie foto] er zeker op.

 3. Laurent zegt:

  Dit rabiaatrechts geïnspireerde kabinet deinst helemaal nergens voor terug als het erom gaat aan de onderbuik van Henk en ingrid tegemoet te komen. En het feit dat iemand als jurist gewerkt heeft zegt ook niet alles. Die Raymond de Roon (PVV) is officier van justitie geweest. je zult die treffen in je zaak zeg.

 4. Nanos zegt:

  Het wordt toch tijd dat je zoiets als ‘in Leiden gestudeerd’ weglaat. Het slaat nergens op. In Leiden kwam je, en kom je nog steeds, allerlei slag studenten tegen.
  Dat deze man de weg totaal kwijt is, hoeft niets te maken te hebben met die voorgeschiedenis. De weg kwijt zijn, komt in vrijwel alle politieke richtingen voor, in een veelheid aan varianten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s