Een misselijk cliché

Ik ben niet meer zo bijdehand met mijn antwoorden, vooral omdat voor mij niet meer die noodzaak bestaat om nog vlot gebekt te zijn. Een enkele keer vind ik dat jammer, een gemis. En dat is bijvoorbeeld het geval wanneer ik aan iemand vraag hoe het met hem gaat en ik dan als antwoord krijg “Het moet maar.” Dat misselijk cliché. Wat zou ik dan weer ouderwets ad rem willen zijn. Maar ik sta op dat moment gewoon met de handen in het haar, want ik weet even niet het passend antwoord. Wie heeft de goede repliek waarmee ik mijn hart lucht, mijn ergernis kwijt ben en die ander tegelijk klaar wakker schudt?

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Kort gezegd. Bookmark de permalink .

8 reacties op Een misselijk cliché

  1. Mack zegt:

    Dat heb ik werkelijk nog nooit iemand horen zeggen.

  2. Mack zegt:

    Limburgs waarschijnlijk. Hier hoor je vaak “met slechte mensen gaat het altijd goed” of “het kan altijd 1000 euro beter”. Mager maar gezond. Eigenlijk is de vraagstelling al wat ongemakkelijk. Waar bemoei je je mee, dat past beter bij deze tijd. 😉

  3. Mack zegt:

    Ik heb al eens een logje gemaakt daarmee. Een paar jaar geleden. Dat leverde toen een record aantal reacties op, maar in de statistieken van wordpress is hij onvindbaar. Daar staat een ander logje genoemd met de meeste reacties.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s