Een miljoenenparty

Wie op de onzalige gedachte is gekomen, weet ik niet. Maar je bent niet optimaal bij je knikker als je het bestaat om als overheidsinstelling of als organisatie die daarmee gelieerd is, in deze tijd van economische krimp, van recessie en toenemende werkloosheid, van monsterlijke bezuinigingen een feestje voor de lieve som van drie miljoen euro te bouwen. Een stevig bedrag dat in nog geen twee dagen op het Haagse Malieveld stukgeslagen moet worden en dat bestaat uit geld dat oorspronkelijk uit onze zakken komt. Want het is de Vereniging van Nederlandse Gemeenten die op dit bezopen en tegelijk kwetsende idee is gekomen en dus gemakkelijk en achteloos van de gemeentelijke bijdragen een middag -, avond – en ochtendvullend programma voor die paar euro’s bij elkaar organiseert, zonder dat de burger daar iets van terug ziet. Want het is natuurlijk wel een viering in besloten kring en in tenue de ville of iets dergelijks, waar het gemene volk niets te zoeken heeft, maar wel als belangrijkste sponsor mag fungeren. Die onbeschaamdheid kun je van zo’n club verwachten die door niets en niemand gecontroleerd wordt en dus vrijelijk zijn gang gaat.

Met natuurlijk aan het hoofd die immer goedlachse Annemarie Jorritsma die zich in die sfeer en kring zo thuis voelt met haar kop in de wolken en dus van niemand last heeft of hoeft te hebben en daarom vanzelf op dit soort uitnemende plannetjes komt voor ons soort mensen dat eens op die golfbaan uitgekeken raakt en elkaar ook ergens anders wil ontmoeten. Want ook netwerken wint alleen maar aan kracht als de omgeving en de voorwaarden veranderen, waarvoor die Annemarie de beste facilitator is, als ze tenminste over andermans geld kan beschikken. Waarvan haar luxe ambtswoning annex exclusief verblijf voor haar eigen gezin en familie het sprekendste bewijs is geweest. Niets logischer dan dat juist zij krokodillentranen huilt omdat de gemeenten voor minder geld meer moeten gaan doen met ingang van het komend jaar met als gevolg minder speelruimte voor allerlei lusten, die de lasten van het besturen nog een beetje kunnen verlichten. Waardoor deze miljoenenparty nog ijlings moest worden georganiseerd door die club van Annemarie, voordat het te laat is voor zo’n spraakmakend evenement voor de inner circle van het vaderlands bestuur, dat zich daarmee rijkelijk tracteert en beloont voor alle bewezen diensten, op kosten van de belastingbetaler, die nog niet eens mag toekijken bij dit exclusieve feest, waarvan de deuren voor buitenstaanders immers gesloten blijven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Een miljoenenparty

  1. Sjoerd zegt:

    Ik vraag me ook af hoe ze het aandurven in deze tijd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s