Veldsla met avocado

Omdat het nu wel met de winter is gedaan, neemt de behoefte aan zware kost zienderogen af om plaats te maken voor de typische zomerse gerechten, zoals bijvoorbeeld de salades. Waarvan variaties in alle maten en soorten zijn te bedenken, hoewel de meesten zich toch kenmerken door hun betrekkelijke eenvoud en de geringe moeite die hun bereiding vraagt, terwijl er niettemin qua smaak vaker een optimaal resultaat wordt behaald. Zoals ook het geval is met het volgende gerecht dat in beginsel binnen een half uur op tafel gezet kan worden en dan gereed is voor twee personen. Om te beginnen wordt op elk bord een ons veldsla gelegd. Vervolgens wordt een avocado geschild en ontpit, waarna ze in kleine blokjes wordt gesneden die daarna gelijkelijk verdeeld worden over de twee borden met dien verstande dat ze wel in het hart van de veldsla gelegd worden. Daarna wordt een halve schijf Camembert evenzo in kleinere partjes gedeeld en dan op dezelfde wijze als de blokjes avocado in het hart van de veldsla aangebracht. Afsluitend worden cherrytomaatjes gehalveerd, die dan aan de buitenkant van de veldsla als garnering dienen.

Ruimschoots hiervoor, ongeveer een half uur eerder, is de dressing al gereed gemaakt, welke noodzakelijk is voor de finishing touch om deze slaschotel haar pikante smaak te geven. Voor de saus zijn nodig twee eetlepels olijfolie, het sap van een halve citroen, kruidenbouillon naar behoefte, twee tot drie geperste teentjes knoflook, 1 afgestreken dessertlepel mosterd en 2 afgestreken dessertlepels honing die in een vloeibare staat is. Deze ingrediënten stevig roeren en zo mengen totdat de beoogde saus verkregen is. Om die een optimale smaak te geven is het verstandig om ze ongeveer een half uur te laten staan. Want dan zal ze het maximale effect hebben wanneer ze toegevoegd en afgegoten wordt op de slaschotel die daarmee namelijk de vereiste pikante smaak krijgt en bovendien, hoewel mogelijk onverwacht, een ongekende voedzaamheid blijkt te bevatten. Op de voorgaande bereidingswijze zijn uiteraard allerlei variaties mogelijk met als een van de meest interessante toch wel de vervanging van de Camembert door de Limburgse stinkkaas of rommedoe, die aan de hele slaschotel zonder twijfel nog meer pikanterie zal geven.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Eten en drinken en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Veldsla met avocado

  1. Sjoerd zegt:

    Eten moet voor mij plezierig zijn en lekker ruiken. Met een rommedoe voldoet het laatste niet aan mijn verwachtingen.

  2. RadaR zegt:

    Geef mij maar de Salade Nicoise. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s