Gasterij Koningswinkelhof

Met altijd kritisch zijn en schuin tegen de dingen aankijken bereik je soms nog alleen dat je van jezelf het beeld van de nurks oproept, voor wie niets goed genoeg is en eigenlijk nooit iets deugt. En laat ik dat toch echt niet willen omdat ik ook nog een andere beleving van de werkelijkheid bezit waarin alle ruimte is voor enthousiasme en ik wel degelijk voor van alles en nog wat warm kan lopen. Dat werd ik mij vandaag weer al te zeer gewaar toen wij, profiterend en genietend van het mooie weer, verzeild raakten in een horeca – gelegenheid welke aan de buitenkant van Valkenburg op de helling van het Geuldal gelegen was. Van toeval was geen sprake. Wij waren er een tijd geleden op geattendeerd door goede vrienden van ons die al eerder bewezen hadden een goede neus te bezitten voor restaurants en wat dies meer zij, waar het goed toeven plus eten en drinken is voor een acceptabele prijs. Logisch dus dat wij op deze fraaie, doordeweekse dag de proef eens op de som gingen nemen bij ‘Gasterij Koningswinkelhof’. Dat was namelijk de horeca – zaak waar zij onze aandacht op gevestigd hadden.

En opnieuw werd het gelijk van onze tipgevers bewezen. In alle opzichten. Want vanaf de eerste minuut dat wij onze voet over de drempel zetten, hadden wij het goede gevoel. Door het plezierige onthaal, door de koffie die zowel prima op smaak als op temperatuur was, door het geweldige uitzicht op het Geuldal en Valkenburg, waarvan de onderstaande foto’s het onomstotelijk bewijs vormen, de informele sfeer, de uitstekende en smakelijke gerechten en bovenal de schappelijke prijs die betaald moest worden en die zich meer dan gunstig verhield tot de kwaliteit van al het gebodene. Waardoor wij, met al het vergelijkingsmateriaal dat wij door de jaren heen hebben kunnen verzamelen, konden konkluderen dat ‘Gasterij de Koningswinkelhof’ met nog een enkele brasserie of restaurant in Zuid – Limburg met kop en schouder uitsteekt boven het gros van die gelegenheden in onze omgeving en dus wat ons betreft heel lang mag blijven zodat wij er vaker terug kunnen keren. En noem het gerust een gouden tip, die alleen maar opvolging verdient. Zo geweldig is die plek, waarover meer te lezen is op www.gasterijkoningswinkelhof.nl

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Tips en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Gasterij Koningswinkelhof

  1. Sjoerd zegt:

    Ik had er ook al eens van gehoord… Moet idd prima zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s