Het mirakel van di Rupo

Dat Nederland op dit moment in Europa hevig te kijk staat, is genoegzaam bekend. Dat hebben we grotendeels aan ons eigen onbekookte gedrag te danken. We moesten namelijk zo nodig een grote broek aantrekken toen de Zuid-Europese landen financieel in de knoei zaten. Compassie van de kant van Nederland was er niet bij. Roemenië en Bulgarije hoefden evenmin op ons te rekenen toen zij aan alle voorwaarden voldeden om tot het Schengen-gebied toe te treden. Wij veto-den dat opzichtig. Met dan nu als nieuwste Nederlandse bijdrage aan de Europese discussie het PVV-meldpunt voor Oost-Europeanen waardoor wij er in EU – verband nog gekleurder opstaan en inmiddels dus veel credits hebben verspeeld door onze eigen stomme schuld. In iets meer dan een jaar tijd. Met als gevolg dat er zonder twijfel links en rechts, in en buiten Brussel, in verschillende Europese hoofdsteden in het vuistje gelachen zal worden nu Rutte en de Jager, die twee dienstkloppers, zelf hun best mogen gaan doen om in Nederland het begrotingstekort onder die door hen zo vurig bepleitte 3% – grens te houden.

Waarvoor zoveel bezuinigd zal moeten worden dat dit zonder twijfel ten koste van de staat van de Nederlandse economie zal gaan. Zo hebben die klunzen zich vastgereden en hun volledig brevet van onvermogen getoond als het gaat om het spelen van het spel dat de internationale samenwerking, ook in Europees verband, toch is. Daar hebben die twee heikneuters uit de polder dus niets van begrepen met als gevolg dat zij nu voor dat duivels dilemma staan, dat ze zo dom en onbekookt hebben opgezocht. Te kijk staan ze daarmee, nationaal en internationaal, en des te meer omdat hun Belgische kollega, di Rupo, heeft laten zien hoe het allemaal wel kan. Want noem het maar geen prestatie van formaat hoe hij met zijn regering kans heeft gezien om met een beperkte bezuiniging van nog geen twee miljard euro ruim onder die fameuze grens van die 3% te blijven. Waardoor de Belgen een meer dan gerespecteerd EU – partner blijven, dankzij hun eerste minister Elio di Rupo die dit politieke mirakel realiseerde en daarmee ons land met zijn Rutte en de Jager nog eens extra in het zonnetje zette door te laten zien hoe het wel moet en kan. Zonder veel lawaai en in een moeilijk bestuurbaar land.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

3 reacties op Het mirakel van di Rupo

  1. Goed geschreven en helemaal waar!

  2. albert zegt:

    wel ook even de eerdere 11 miljard bezuiniging vermelden , rob !!!! Desalniettemin hebben onze belgen deze crisis met meer dan een jaar geen regering wonderwel doorstaan.

  3. Mack zegt:

    En het is ook wel een wat kleurrijkere figuur, die Di Rupo, dan wat er bij ons de scepter zwaait.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s