Liberaal voetjevrijen

Voor het Nederlands liberalisme is zaterdag 10 maart 2012 een bijzondere dag geworden. Op die dag is de koopmansgeest vaardig geworden over haar politiek leider, Mark Rutte, die er geen been in zag om wat van zijn principes in de uitverkoop te doen c.q. voor een zacht prijsje aan te bieden aan zijn staatkundig – gereformeerde broeders. Plotseling bleek hij zich op dezelfde lijn te bevinden als die vertegenwoordigers van de zwarte kousen – politiek, voor wie de vrouw als enige recht nog altijd het aanrecht heeft en dus ongewenst in de politiek wordt gevonden. Een kniesoor die daarover maalt, moet Rutte hebben gedacht toen hij de verwantschap van de VVD en de SGP nog eens aanstipte en zelfs beweerde dat het gedachtengoed van beide partijen voor negentig procent met elkaar overeenstemde. Sterker nog, hij noemde zich ook gelovig en betitelde zijn geloof als een van zijn belangrijkste drijfveren.

En om de cirkel helemaal rond te maken wist hij daar ook nog bij te verzinnen dat het liberalisme geheel en al geworteld is in de joods – christelijke beginselen. Kortom, als het allemaal zo lastig verloopt in het Catshuis en je in de Tweede Kamer verder nergens op hoeft te rekenen, dan moet je het allemaal niet meer zo nauw met je principes nemen, omdat het resultaat alleen nog telt. En dat is niets anders dan aan de macht blijven, hoe dan ook, moet Rutte gedacht hebben toen hij aan deze wonderlijke escapade begon, aan dit liberale voetjevrijen met de broeders van de zwarte kousen. Wat hij dan ook zonder blikken en blozen deed en zo eens te meer het bewijs leverde dat hier van heuse liefde geen sprake was. Want in dat geval, als hij dus echt op vrijersvoeten was geweest, had hij dat zeker met een kop als een boei moeten bekopen, onze jeune premier.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Liberaal voetjevrijen

  1. Mack zegt:

    Ach, wat zou het allemaal. Die SGP-ers hebben net zo min principes. Nou ja, voor de buitenwereld natuurlijk wel, maar och wat een schijnheiligen zijn dat. Laat ze lekker flirten met elkaar. Er komen vanzelf betere tijden aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s