Jackson Browne (1)

De komende vier donderdagen van de maand maart wordt hier aandacht besteed aan de interessante, maar merkwaardig genoeg in Nederland betrekkelijk onbekend gebleven zanger, muzikant en tekstdichter Jackson Browne (1948). Vanaf het begin van de zeventiger jaren is hij zonder onderbreking op een hoog niveau blijven musiceren, met veel erkenning in zijn geboorte – en thuisland, de Verenigde Staten,  en met in feite slechts die ene hit waarmee hij jaren terug in ons land scoorde en welke nu benut wordt om deze muzikale reeks mee te starten, namelijk ‘Doctor, my eyes’:

http://www.youtube.com/watch?v=pCTYxIsLThA

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Muziek. Bookmark de permalink .

Een reactie op Jackson Browne (1)

  1. RadaR zegt:

    Zijn albums “Late for the sky” & “The Pretender” nemen hier een prominente plek in. Als representant van de country-folkrock a la The Eagles en niet te vergeten Linda Ronstaedt verdient Browne meer lof dan hij hier [in de US is hij groter dan groot] heeft gekregen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s