Geen haar op mijn hoofd

Een bos haren op je hoofd geeft een hoop gedoe, voorzover ik het me kan herinneren. Ik ben inmiddels al weer heel wat jaren bevrijd van die last. Wat zoveel betekent dat die tweemaandelijkse gang naar de kapper mij bespaard blijft, ik mijn tijd daar niet met wachten hoef te verdoen, niet verplicht ben om obligate praatjes aan te horen en bovendien het dure geld dat je aan zo’n knipbeurt kwijt bent, fijn in mijn zak kan houden. En dan heb ik het nog maar over een bijkomstigheid. Want natuurlijk zijn er heel wat meer bezwaren verbonden aan het rijke bezit dat een haardos heet te zijn. Ik moet er bijvoorbeeld niet aan denken dat je ’s ochtends je tijd er aan moet besteden om het in de juiste coupe te krijgen, om het te stileren omdat het modebeeld dat vraagt. Bij gebreke waarvan je jezelf wel mooi te kijk zet omdat het nu eenmaal niet aangaat om je aan die dwingende regels te onttrekken, wil je tenminste voor vol worden aangezien. Dan die wasbeurt die het haar toch minimaal twee keer per week moet krijgen en dat je toch maar het beste kan doen, omdat het erg lastig is als de hoofdhuid alsmaar heviger gaat jeuken. Voeg daar ook nog de hinder aan toe die je ondervindt als je in de regen loopt en die haardos alsmaar natter en natter wordt, terwijl er geen gelegenheid en mogelijkheid voorhanden is om het versneld te drogen.

Zodat prettig bepaald anders is zoals het ook zo vervelend is om zo’n goed verzorgd kapsel, waar de nodige aandacht aan is besteed, door de flinke wind die zo kenmerkend is voor het Hollandse klimaat, in het ongerede gebracht te zien worden. Om het heen en weer van te krijgen. Waar, denk ik, niks mee is miszegd en zeker geen afgunst teweeg wordt gebracht bij al diegenen die geheel of bijna kaalhoofdig zijn. Want afgezien van al het gemak dat dat zogenaamde gemis van haar met zich meebrengt, heeft deze groep mannen gedurende de laatste tien, vijftien jaar ook de wind absoluut mee gehad dankzij een verschuivend modebeeld. Plotseling werd die kale man sexy gevonden, een hele kerel, bijna macho. En logisch dat je je dat dan laat aanleunen, er wat mee koketteert en het foute imago dat er ook aan kleeft, namelijk dat van de skinhead, de hooligan en de rechts – extremist, gewoon maar op de koop toe neemt. Omdat een glas dat half leeg is, immers net zo goed halfvol kan zijn en omdat elk voordeel ook een nadeel met zich meebrengt. Waardoor kaal zijn heden ten dage spannend en leuk is geworden, weet ik uit eigen ervaring.

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Persoonlijk en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Geen haar op mijn hoofd

 1. mack zegt:

  Ach welnee. Die voordelen wegen toch allemaal niet op tegen die vleespet die je draagt? Het is leuk hoor, dat de commercie de doelgroep heeft bewerkt en dat kaal nu mooi gevonden wordt, maar het is natuurlijk helemaal niet mooi. Als ik mocht kiezen had ik liever een dikke bos haar dan dat zielige bosje riet wat ik nog heb en waarbij de kapper elke zes weken weer vol medelijden vraagt: wat is de bedoeling? Alsof er nog iets mee kan! Nee kaal is niet mooi. Of je moet van Chinese naakthonden houden.

 2. Fien zegt:

  Mijn man werd al heel vroeg kaal. En heeft dat nooit leuk gevonden.
  Al heel lang haal ik elke 4 weken de trimmer over zijn hoofd. Ik vind het wel leuk staan. Het hoort gewoon bij hem.
  Mijn ouste zoon heeft mooi haar. Maar wordt grijs.
  Mijn jongste zoon werd ook heel vlug kaal. Heeft er nooit moeilijk over gedaan. En altijd heel kort gehouden. Ik vond het wel jammer.
  Wat veel erger is, zijn de vrouwen die kaal worden op latere leeftijd. Die kunnen niet er even met de trimmer over heen. En weten, in tegenstelling tot de chemopatienten, dat het niet meer aangroeit.

 3. Sjoerd zegt:

  Ik krijg ze al jaren gemillimeterd…. wel zo makkelijk, maar ook weer niet kaal.

 4. Nanos zegt:

  Hierover kun je van mening verschillen en dat doen we dan ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s