De poeha van Spies

Wat een poeha en fanfare werd er gisteren weer gemaakt rond een kabinetsbesluit dat onmiddellijk de vraag oproept of die club echt niets beters te doen heeft dan papieren tijgers te produceren waarmee de voeten van Wilders gekust moeten worden. Want dat is toch de hele essentie van dat ridicule voornemen tot wetgeving die het hebben van een dubbele nationaliteit in ons land onmogelijk moet maken. Alsof er geen Europa bestaat, alsof er nog nooit van globalisering is gehoord en alsof wat er aan ambitie in ons land is, niet uitzwerft over de hele aarde, komt de minderheidscoalitie van VVD en CDA opeens met dit wereldvreemde lachertje op de proppen. Met een maatregel die op zich niets voorstelt en in feite voor de bühne wordt genomen, maar per saldo wel de verkeerden treft. Zoals bijvoorbeeld de Nederlandse expats in het buitenland die vaker omwille van hun loopbaan daar voor de nationaliteit van het land waar zij wonen en werken, moeten kiezen om dan als gevolg van dit nieuwe beleid dat met het verlies van het Nederlanderschap te bekopen.

Staat tegenover dat van degenen die zich in Nederland willen vestigen en die ook Nederlander willen worden, een tweede nationaliteit wel wordt geduld als zij dat door wetgeving in hun geboorteland niet kunnen verliezen. Ofwel hoe dubbel en inkonsekwent wetgeving kan zijn omdat hierdoor grote groepen immigranten buiten de werkingssfeer van deze vol trots aangekondigde nieuwe wet zullen blijven. Broddelwerk van het zuiverste water dat ook nog eens werd afgeleverd op een moment dat de natie waarachtig wel wat anders aan het hoofd heeft dan deze flauwekul waarmee de gedoogpartner behaagd moet worden. En dat alles werd wereldkundig gemaakt door de minister van Binnenlandse Zaken, Liesbeth Spies, die daarbij vakkundig werd gesouffleerd door, en ja, daar was hij weer, door onze nationale Bromsnor die als het om strakke plannetjes gaat, goed van inschudden weet en daarom wel van de partij moest zijn. Al was het alleen al om met zijn aanwezigheid de volkomen overbodigheid van dit hele verhaal nog maar eens te belichamen.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op De poeha van Spies

  1. Laurent zegt:

    Dit voorstel is ter voorkoming van een onhoudbare eruptie van gassen uit de onderbuiken van Henk en Ingrid, die elke Europese milieu-afspraak zouden overschrijden, indien er niet onmiddelijk aan hun Neanderthalige instincten tegemoet gekomen wordt.

  2. Nanos zegt:

    Het is te hopen dat dit onzinnige, domme voorstel niet door de Kamer komt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s