De afgang van Bromsnor

Geen beter nieuws gisteren dan dat onze nationale Bromsnor met zijn dagelijkse mooie praatjes en zijn voortdurend oratorisch geweld na anderhalf jaar ministerschap faliekant door de mand is gevallen. Want alle spannende plannetjes waarvan Opstelten er wel elke dag een mocht presenteren in een nieuwsshow op de tv, blijken totaal geen zoden aan de dijk te hebben gezet, eerder de verwarring in de samenleving en bij oom agent groter hebben gemaakt. De cijfers die onderzoek van de Algemene Rekenkamer naar de effectiviteit van het politieel en justitieel apparaat hebben opgeleverd, zijn daar de pijnlijke en bezwarende getuige van en betekenen het meest beroerde rapportcijfer dat Opstelten dus aan zijn broek kon krijgen. Al zijn verhalen en wichtigmacherei zijn gewoon loos gelul gebleken. En die uitspraak is niks te zachtzinnig als het veiligheidsgevoel van de burger in de praktijk in geen enkel opzicht een vertaling vindt in het optreden van met name het politie – apparaat noch daar enig gehoor blijkt te krijgen.

Of zijn er nog andere konklusies te verbinden aan het enkele feit dat van de 850.000 aangiftes die burgers jaarlijks doen, er 500.000 simpelweg in het niets verdwijnen, terwijl in de rest van de gevallen slechts bij 50.000 dossiers een vervolging wordt ingesteld en een straf wordt toegedeeld? Wat dus per saldo de opbrengst is van de zesenhalf miljard euro die Opstelten zo nodig had om de Nederlander weer op zijn gemak te stellen en zich in zijn eigen stad, land of dorp thuis te doen voelen. Grotelijks belazerd zijn wij door zijn gebluf dat tot deze immense verkwisting heeft geleid. Of kan de man niet anders, gevangen als hij is in zijn onvermogen? Met als enige mogelijkheid tot ontsnapping daaruit een zo snel mogelijk opdonderen, zou een verstandig advies in zijn richting luiden. Dat kan toch niet aan dovemansoren zijn gezegd tenzij hij zichzelf alleen hoort kakelen en niet eens begrijpt of hoort dat alle cijfers in zijn nadeel spreken.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

7 reacties op De afgang van Bromsnor

 1. Sjoerd zegt:

  Dus aangifte doen tegen hem heeft geen zin…

 2. Ximaar zegt:

  Ik heb hier een andere kijk op en deels komt dat omdat ik een paar jaar op een regionaal hoofdkantoor van de politie heb gewerkt. Die ongein wat de rekenkamer maar voor een klein deeltje boven water heeft gehaald is ruim 20 jaar gaande. Toen ik er 7 jaar terug werkte waren ze nog niet de samenvoeging van de Rijkspolite en gemeentepolitie te boven gekomen. Vervolges een berg ICT-flaters, waar KPN kinderspel bij is. P2000 zou in 2000 worden ingevoerd en dat werd een jaar of 5 later met nog altijd kinderziektes. Hun nieuwe (3 jaar oude) systeem voor processen verbaal werkt erg slecht en duurt voor de agenten 3x zo lang als het oude systeem. Ondertussen erg veel reorganisaties (veel oud personeel er uit en een paar jonge beter opgeleide er in) die niet uit de verf kwamen, behalve dat het onderling vertrouwen danig is afgenomen en de beter opgeleide jongere naar het bedrijfsleven gevlucht zijn. Ook werden steeds prioriteiten verlegd. Meer blauw op straat, waardoor het papierwerk bleef liggen. Meer aandacht voor wietplantages en huiselijk geweld. En dan nu een nationaal korps, waar de zeer onafhankelijke regiokorpsen in samen moeten gaan.

  Ik ben daar geen voorstander van omdat de problemen per regio verschillen. Hier doen ze het vooral goed op het punt van wietplantages oprollen, fietsendiefstal en huiselijk geweld. Grote criminaliteit stelt hier weinig voor, ook qua aanpak door politie. Kan me voorstellen dat ze daar in de grote steden anders over denken.

  En als je dat beziet, dan zit Opstelten er nog maar net. In de gesprekken met deze verworden taaie partijen zal ie nog niet verder gekomen zijn dan de kleur van het briefpapier. Net als al zijn falende voorgangers zal ie beweren dat ie er van alles aan gaat doen, wat je dus met een waggonnetje zout moet nemen. Zelfs al zou ie het goed bedoelen en al zou ie over 10 jaar slagvaardiger kunnen blijken. Want zo lang laten de beleidswijziging-effecten in die sector.op zich wachten. En wat dat betreft is er geen verschil met Duitsland, België, Frankrijk of elk ander westers land. Alleen met een dictatuur gaat het wat sneller.

  • robschimmert zegt:

   Nou, als jij die verklaring er al voor hebt, dan moest Opstelten al helemaal beter weten en dus vooral zijn mond houden met zijn stoerdoenerij en grote plannen. Dat heet dus volksverlakkerij die ook nog eens door de cijfers gestaafd wordt. Reden te meer dat deze veldwachter, want meer is hij niet, als de donder moet ophoepelen.

 3. RadaR zegt:

  Ik weet: don’t judge a book by it’s cover. Doe ik ook meestal niet. Maar al in zijn Rotterdamse tijd stelde ik al voor mezelf vast, dat Big Ivo het prototype van een windbuil was; en dat is hij sindsdien gewoon gebleven. Bij hem vullen gaatjes haast alle gaatjes. Totdat er iets of iemand de moeite neemt om door die praatjes heen te prikken. Dan hoor je een sissend geluid, wat zo stereotiep is voor de windbuil.

 4. Mack zegt:

  Hij heeft niet eens een snor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s