Schrikkeldag

De hoeveelste zou ik zijn die zegt dat het vandaag een bijzondere dag is, een dag die we een keer in de vier jaar, in het Olympisch jaar, cadeau krijgen, de schrikkeldag. Voor de meesten van ons is daar dan meteen alles mee gezegd. Want wat valt er nog meer over te vertellen? Hoe anders ligt dat voor die 10.613 landgenoten die vandaag hun verjaardag echt mogen vieren, waar ze de andere jaren eigenlijk tussen de wal en het schip vallen en maar moeten kiezen of 28 februari of 1 maart de heuglijke dag van hun verjaardag is. Een uitzonderlijk klein deel van de bevolking, niet meer dan 0,6 promille, verkeert in die niet zo benijdenswaardige positie. Dus de kans dat dat iemand in de eigen familie -, vrienden – of kennissenkring treft, is dus echt klein. Vandaar dat ik die vrouw die dit bijzondere lot ook beschoren is en die ik goed ken, Marij Ritzen, meteen vier keer van harte proficiat wens. En met haar nog een aantal bekende Nederlanders en nog levende beroemdheden, te weten

Michele Morgan (Frans filmactrice) – Bartholomeus I (patriarch van Constantinopel) – Sonja Barend – Cheb Khaled (Algerijns zanger) – Tony Robbins (Amerikaans auteur en coach) – Marek Lesniak (Pools voetballer en trainer) – Ellen Pieters (actrice en zangeres) – Andries Kramer (schaatser) – J.A. Rule (Amerikaans rapper) – Ruben Plaza (Spaans wielrenner) en Benedikt Höwedes (Duits voetballer)

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Curiosa. Bookmark de permalink .

Een reactie op Schrikkeldag

  1. Sjoerd zegt:

    Ze hadden het vandaag al over een extra dag…alsof er in ene 8 dagen in een week zitten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s