Liberale kneuzen

Het begint nu toch in de gaten te lopen dat de VVD zijn stempel steeds meer begint te drukken op het kabinetsbeleid en dat het hele gedogen van de PVV zich vooral richt op de zwakte van het CDA, dus wil voorkomen dat die partij nog ergens een puntje scoort. Wat blijkbaar lukt, omdat van geen van hun bewindslieden er ook maar iets is te horen. En als dat wel gebeurt, dan gaan ze hopeloos de mist in. Met als meest sprekende voorbeelden de Jager en Bleker, met daarna Leers als verdienstelijke derde, die dus werkelijk niets te missen hebben, geen bal voorstellen of iets in de melk te brokkelen hebben. Dat doet de VVD daarentegen wel met alle rampzalige gevolgen van dien voor ons hele land, of in elk geval voor de kwetsbare onderkant ervan die tot nu toe nog enige bescherming mocht ondervinden van het schild dat de overheid bood. Wat nu einde verhaal wordt met een terugtredende overheid, dat immers een van de kroonjuwelen van het liberalisme is. Zo zien we bijvoorbeeld een kleinere UWV stukken meer dwang uitoefenen op werklozen die veel eerder tegen sancties aan kunnen lopen. Vindt de minister van Sociale Zaken dat mensen die geen werk hebben, maar moeten verhuizen naar plekken waar dat wel te vinden is op straffe van – daar gaan we weer – een inhouding van of een korting op de uitkering. Worden sociale werkplaatsen uitgekleed en dienen mensen met hun restcapaciteit zich in te zetten in het reguliere bedrijfsleven. Alsof dat een redelijke optie is en werkgevers daarop zitten te wachten.

Met uiteindelijk degenen die een beschermde werkplek hadden, als het slachtoffer, omdat de liberale trein intussen verder dendert met nog zo’n kopstuk aan boord dat ook al wat brokken achter zich heeft gelaten, maar toch best blij is met de gevolgen van haar beleid, namelijk dat er minder een beroep wordt gedaan op de geestelijke gezondheidszorg door de invoering van een eigen bijdrage die in de honderden euro’s kan lopen. Dat was volgens haar ook precies de bedoeling. Kan het nog cynischer? En naar het zich laat aanzien is dit nog maar een begin van de rampspoed die de VVD voor ons land in petto heeft. Want tegen alle waarschuwingen in en ondanks de krimp en de recessie, gaat deze partij Oostindisch doof daarvoor gewoon door met de economie kapot te bezuinigen omdat ze ooit een grote mond in Brussel had en dat graag zo wil houden om het braafste jongetje van de klas te zijn. Wat kennelijk veel belangrijker is dan dat het kind met het badwater weggegooid wordt en Nederland nog jaren met een economische katastrofe en een ontwrichte samenleving te kampen zal hebben. Met dank aan de liberalen die het op dit moment zo maar voor het zeggen hebben, met kletskous en nitwit Rutte voorop. Die kennelijk geen boodschap hebben aan al die mensen die het daardoor zwaar te verduren krijgen. Omdat we met zijn allen door de zure appel heen moeten bijten, is de smoes die weer eens wordt verkocht. Alsof iemand dat nog gelooft en de vraag relevanter en dwingender wordt of er iets of iemand is die ons land van deze kneuzen zal kunnen bevrijden…..

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Politiek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Liberale kneuzen

  1. RadaR zegt:

    Voor alles wat je beschrijft werd voorafgaande aan de verkiezingen in 2010 nadrukkelijk gewaarschuwd. Ook ik heb dat nadrukkelijk, ja zelfs fanatieker dan gewoonlijk gedaan. Natuurlijk, dat maakt alles wat er gebeurt en vooral ook nog gebeuren gaat niet minder schrijnend.
    Maar waar veel te veel burgers in 2010 niet zagen wat ze over zich afriepen zijn er ook nog eens veel te veel burgers, die nog steeds geen jota snappen van wat er om hen heen gebeurt. Ze begrijpen niet, dat het begrip gelijkheid, toch één van de poten waarmee democratie wordt geschraagd, in geen velden en wegen meer te bekennen is. Ze zagen niet aankomen, dat zij slechts bedoeld zijn om als slachtvee te fungeren, ondanks al de duidelijke signalen en al vrij snel zelfs bewijzen, die als het ware voor het oprapen lagen. En die struisvogelhouding is tot heel lang volgehouden. Maar in 2012 is het hakken, zagen en slopen inmiddels zodanig zichtbaar geworden, dat slechts een doofstomme visueel gehandicapte nog kan volhouden dat er niets aan de hand is.
    Maar je kunt er over schrijven zo vaak je wilt, nog wil men de ellende niet horen. Nog weigert men de enig juiste conclusie te trekken. Mij is inmiddels wel duidelijk, dat niets slechts domheid hier aan te grondslag ligt. Lafheid is net zo goed een belangrijke verklaring. En dat weg praten of weg schrijven ……ook ik blijf het doen, maar het heeft veel weg van roepen in de woestijn, waar slechts kamelen je goedmoedig en sullig een blik waard gunnen en zich afvragen wie die malloot is, die zoveel kabaal staat te maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s