Een vlerk als Pauw

Zijn zichtbare zelfingenomenheid was voor mij de belangrijkste reden om niet meer naar Pauw & Witteman te kijken. Maar met een beetje kwade wil kan ik best nog een aantal trekjes van Jeroen Pauw noemen die bij mij evenzeer in het verkeerde keelgat schieten. Neem zijn cynisme, zijn neerbuigendheid, zijn onverholen sexisme, wat zich bijeen genomen onverbloemd vertaalt in zijn lichaamstaal die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat en zeker niet de gedachten verhult die hij over zijn gasten en gesprekspartners koestert. Een scheef gegroeid exemplaar van de mensensoort dat daar ook nog prat op lijkt te gaan, want zich juist het meest lijkt te amuseren in zijn weerbarstigheid en de lak die hij toont te hebben aan de goegemeente. Gewoon een vervelende vent die het dus met gemak in zijn hoofd haalt om onomwonden te vertellen dat hij het bed zeker met tweehonderd vrouwen heeft gedeeld. Alsof dat een verdienste is, sterker nog zijn verdienste zou zijn, waar je als redelijk denkend mens je even goed kan en mag afvragen wat die vrouwen heeft bezield om in die hele rij aan te sluiten.

Moet toch iets met karakterzwakte te maken hebben, zou je op de eerste plaats kunnen denken. Terwijl het verder meer dan terecht is om de nodige kanttekeningen te plaatsen bij de opsnijderij van die Jeroen Pauw, die namelijk alles zegt over de wijze waarop hij zich verhoudt tot vrouwen en welk niveau zijn respect voor hen heeft bereikt. En als daar nog twijfels over mochten bestaan, hoewel dat vrij onwaarschijnlijk is, dan heeft hij die afgelopen maandag eigenhandig weggenomen door zijn bejegening van Nehabat Albayrak, met wie hij slechts op het niveau van vrouw en allochtoon wenste te praten en geen spoor van belangstelling toonde voor wat zij inhoudelijk te melden had. Dus met die vooringenomenheid in combinatie met dat gemis aan integriteit en die tekort schietende basishouding eens te meer zijn journalistiek onvermogen bewees alsook mijn gelijk om bij Pauw & Witteman af te haken. Want op de dagelijkse streken van een vlerk als die Jeroen Pauw zit ik allang niet meer te wachten.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op Een vlerk als Pauw

 1. Laurent zegt:

  Dat hele programma is diverse niveaus gezakt in de afgelopen twee jaar.

  • robschimmert zegt:

   Dankzij Pauw vooral dus, die Witteman in zijn val heeft meegesleept.

   • RadaR zegt:

    Pauw is inderdaad een vlerk, die eens in de uitzending een letterlijke draai om zijn oren of een punter onder zijn kin dient te krijgen. Witteman maakt al meerdere jaren op mij de indruk van de ingedutte, oude man, die teert op zijn reputatie die overigens allang in het TV-museum is bijgezet.
    Kijk er nooit naar anders dan het via de “programma gemist”- optie eruit plukken van de schaarse opvallende zaken.

 2. math zegt:

  En wij blijven die salarissen maar van het belastinggeld gedogen. Maar ik begrijp ook niet dat er niet iemand in zo’n live uitzending hen eens afzeikt.

 3. Mack zegt:

  Willibrord Frequin: ik ben hier niet gekomen om me door jouw een beetje belachelijk te laten maken, Pauw, hè?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s