Castricum in de tang

Hoewel ik er niet voor terugschrik om mensen, als daar een goede aanleiding voor is, stevig op hun vestje te spugen, ben ik niet haatdragend of rancuneus. Als ik mijn zegje gezegd heb, is de kous af en ga ik over tot de orde van de dag. Ik heb de ergernis van mij afgeschreven. Wat genoeg moet zijn. En voor de rest moet ieder maar doen wat hem goed dunkt, zij het dat ik natuurlijk altijd hoop dat ik ertoe bijgedragen heb dat er toch iets gaat veranderen in die door mij aan de kaak gestelde misstand of in het gedrag of de houding van iemand. Die moet het echt bont maken, wil ik er nog eens op terugkomen en zit kompleet fout, als ik grondig van hem blijf balen. Het is maar weinigen gelukt om mij zover te krijgen. Wie dat zijn, zal de trouwe bezoeker van dit weblog inmiddels wel weten. Maar in dat weinig illustere gezelschap hoort wat mij betreft zeker de man thuis, die zich in een paar jaar tijd heeft weten te ontwikkelen tot een van de grootste treiteraars die Nederland kent. Zijn naam is Rutger Castricum die met zijn eigen journalistieke methode in het huidige verziekte klimaat van het verwende Nederland natuurlijk als de beste kon gedijen. Die sfeer waarin leedvermaak de hoogste vorm van lol werd, was geknipt voor hem waardoor hij met gemak en onbeschoftheid reputaties naar de knoppen kon helpen en doorlopend karaktermoorden mocht plegen.

Begeleid door applaus van grote groepen die dachten dat zij met betrokkenen ook een rekening hadden te vereffenen en voor wie het goed uitkwam dat een ander die kastanjes voor hen uit het vuur haalde. Maar natuurlijk kunnen figuren als deze Castricum er staat op maken dat het moment komt dat ze zichzelf tegen komen en de koekjes van eigen deeg krijgen die allang voor hen gebakken zijn. En als dat gebeurt, dan is het de andere helft van Nederland die handenwrijvend toekijkt. Waaronder ik. Want genieten was het toen hij bij DWDD penen zat te zweten terwijl hij ze van Rottenberg, Mulder, van der Linde en van Nieuwkerk van onder uit de zak kreeg. Maar nog leuker is het verhaal dat hij gisteren zijn gelijke heeft getroffen in een Leidse hoogleraar, die hem nu eens niet met woorden van repliek diende, maar Castricum bij kop en kont vatte en hem van zijn deur gooide, toen deze bleeft treiteren en zuigen, dus maar doorging met zijn handelsmerk uit te venten. Omdat alle goeds normaal gesproken in drieën komt, ga ik er in dit geval vanuit dat de echte klap op de vuurpijl nog in aantocht is en welke er zonder twijfel in moet bestaan dat die Rutger de verkeerde treft, die hem dan een goed pak op zijn flikker geeft, omdat je met woorden bij die klier toch niets bereikt en hij verder weigert te luisteren. Waarmee hij dan zijn verdiende loon krijgt en ik niet in mijn vuistje lach, maar mijn ultieme moment van plezier van harte zal beleven. Ik kijk er reikhalzend naar uit.

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in Media en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op Castricum in de tang

 1. Laurent zegt:

  Nou, je weet natuurlijk niet in hoeverre er geknipt is in dat filmpje, maar op basis van wat er vertoond werd vond ik die Kinneging behoorlijk hysterisch reageren en zou ik hem eens een cursus woedebeheersing aanraden. Niet dat ik een fan ben van Castricum overigens, integendeel.
  Maar die column van Naema Tahir was natuurlijk wel volledig van de zotte, daar had PowNews wel degelijk een punt deze keer, en ik snap trouwens sowieso niet wat die met haar volstrekt voor de hand liggende nietszeggende columns in Buitenhof doet.

  • robschimmert zegt:

   Zo zie je wat er gebeurt als alleen maar foute mensen elkaar op zoeken, En wat die mevrouw Taehir betreft. Dat is de vrucht van alle druk op de publieke omroep die kontinu is uitgemaakt voor spreekbuis van de linkse kerk. Dan wordt dat Buitenhof logischerwijs een podium voor dit verdwaald type of voor die rechtse idioot van Elsevier, die zich Wynia noemt. Want de slimheid van Clairy Polak mocht eens te dominant worden!

 2. Mack zegt:

  Waarom reageer ik hier vandaag? Ik zag het bij DWDD voorbij komen en dacht dat het vandaag gebeurd was. Ik heb de uitzending van P&W bekeken waar Kinnegin zat, en ik dacht, hier moet Rob toch over geschreven hebben. Ik was er toen twee dagen niet, dus ik heb het gemist. Maar ik ben het volledig eens met mevrouw Tahir en meneer Kinnegin. Die willen dat de inhoud voorop komt en dat de clowns worden geweerd. Dat politici geen energie hoeven te verspillen aan Pownews. Hoera! Zegt het voort.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s