De miezerige weg van DSK

Verdenk mij alsjeblieft niet van benepen moralisme. Van mij mag ieder doen wat – ie wil. Maar ik behoud me het recht voor om mijn eigen grenzen te hebben en iets te vinden van wat naar mijn smaak daar overheen gaat. En dan spreek ik dat oordeel niet achter mijn handen uit. Nee, dat mag iedereen best van mij horen en weten. Zoals over die Dominique Strauss Kahn die ooit nog eens tot de socialistische hoop van de Franse natie was gebombardeerd omdat hij als enige in staat werd geacht om Sarkozy het presidentschap te ontnemen. Hij had de grandeur, hij was extreem intelligent en bovenal zo charismatisch dat hij bijna geboren leek om het Franse staatshoofd te worden. Hij deed zelfs aan Mitterand denken, wiens uitstraling hij bijna evenaarde. En hoe pijnlijk naar nu blijkt, ook diens levenswijze, zij het dat hij de subtiliteit en het gemak van zijn grote socialistische voorganger miste. Waar deze liaisons en minnaressen probleemloos aaneen reeg en dat zodanig deed dat de openheid ervan altijd de status van het publiek geheim behield, waardoor zijn escapades een zeker niveau hielden en geaccepteerd werden omdat ze pasten binnen de dubbele Franse huwelijksmoraal, zien we Strauss Kahn daarentegen volledig door de mand vallen.

Die blijkt gewoon dat mannetje dat in weerwil van zijn zware verantwoordelijkheden en hoge functies zijn lul achterna bleef lopen, deze nooit de baas werd en door die voor hem onbeheersbare nood zijn gerief zocht waar hij het maar vinden kon en altijd dus tegen betaling. Lekker gemakkelijk en vooral ordinair als je je zo moet helpen en niet in staat bent om dit platste niveau te ontstijgen door gewoon een paar relaties aan te knopen. Moet voor een man met die macht toch niet zo lastig zijn. Welk onvermogen hem alleen maar kleiner maakt en hem nu heeft gedegradeerd tot dat onbeduidend hoopje mens dat alleen nog in de publiciteit komt als hij op een politiebureau moet verschijnen om zijn zegje daar te doen in verband met een sex – of prostitutie-affaire, waar hij, de ooit zo grote en machtige Dominique Strauss Kahn, weer eens bij betrokken is. Waarmee zijn ondergang en ontluistering volledig is en hij alleen zichzelf kan feliciteren. Of kan hij toch beter zijn eigen pieterman de hand geven omdat die hem altijd zo fijn de weg heeft gewezen?

Advertentie

Over robschimmert

een senior met een brede belangstelling en een sterke maatschappelijke betrokkenheid, die daaraan op schrift en in de vorm van een weblog vooral uitdrukking wil geven.
Dit bericht werd geplaatst in De wereld en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

5 reacties op De miezerige weg van DSK

 1. Sjoerd zegt:

  Als je geld en macht hebt denk je dat alles mogelijk is…

  • robschimmert zegt:

   Waarmee dan meteen de eigen beperking is aangegeven.

  • RadaR zegt:

   Zou Mitterand in de huidige internet-age hebben geregeerd, hij zou net zo zijn ontmaskerd als DSK inmiddels is.
   Straus Kahn kwam ik voor het eerst ‘tegen” in de film Inside Job in zijn hoedanigheid van Koning van het IMF. Waarschijnlijk moet hij per abuis hebben gedacht een rol te mogen spelen in een film met de titel Blow Job.
   Koot & Bie vonden ooit de “geilneef” uit. Waarmee ze meenden de ultieme sexverslaafde uit te beelden. Wel, DSK zit daar vele categoriën boven.
   Waar is de tijd gebleven, dat het onderwerp “gedwongen castratie” nog serieus op de agenda stond?
   Wat natuurlijk wel amusant is, is het gegeven, dat Sarkozy al heel lang op de hoogte was van de sexpleziertjes van wat lang zijn directe concurrent voor het presidentschap leek te zijn. Sarkozy spaarde zijn wetenschap op om die vervolgens in de campagne te kunnen gebruiken. Waarmee hij , als wel meer het geval is geweest, zichzelf te slim af is geweest. )

 2. mack zegt:

  Gewetenloos, dom en incapabel. Waarom komt iemand zo hoog?

 3. Laurent zegt:

  @Mack: met dat eerste kom je al een heel eind, scheelt een hoop ingewikkelde afwegingen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s